Menu

Terug naar Actualiteit >Speculaas van Sinterklaas!

Geschreven op 15 november 2018. - Nieuws, Eten en drinken
Speculaas van Sinterklaas

Ingrediënten

  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat voor voeding
  • 250 g roomboter
  • ½ kg bloem
  • 350 g suiker (½ griessuiker, ½ kandijsuiker)
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 koffielepels kaneelpoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1 ei
  • 1 groot likeurglas jenever
  • 1 koffielepel amandelessence
  • ½ tas geschaafde amandelen

Aan de slag!

  1. Meng alle ingrediënten en kneed ze goed door elkaar.
  2. Maak een dikke bal, leg in een kom, bedek met een keukenhanddoek en laat een nacht rusten.
  3. Verwarm de oven tot 180°C.
  4. Rol het deeg tot een dikke worst en snij hiervan schijven (± ½ cm).
  5. Deze schijven kan je in speculaasvormpjes drukken.
  6. Schik de figuurtjes op een ingevette bakplaat en laat ze 10 à 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  7. Let op, speculaas verbrandt snel.
  8. Laat de koekjes ± 3 minuten afkoelen en steek ze dan voorzichtig met een spaan van de plaat.
  9. Bewaar ze in een afgesloten trommel.

 

Dit recept is van Antoine Maes en komt uit ons receptenboekje van De Smaakkaravaan.

>> Meer recepten en interessante artikels over eten & drinken