Staan foodtrucks straks bij de afvalcontainer? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Staan foodtrucks straks bij de afvalcontainer?

Geschreven op 24 augustus 2020. - Nieuws, Eten en drinken, Landbouw

Plattelandsontwikkeling* en voedsel gaan heel goed samen. Korte keten initiatieven, pop-ups met proevertjes en ondernemers met foodtrucks zijn altijd sterk vertegenwoordigd geweest bij de projectaanvragen.

De foodtruck of de ‘streetfood’-leverancier was in sommige rurale streken de oplossing voor het gebrek aan traiteurs of restaurants. Feesten, vergaderingen en natuurlijk de festivals konden doorgaan omdat er mobiele oplossingen waren.

Elke onderneming is en blijft een risico. De Belgian Food Truck Association becijferde dat 56 procent van de nieuwe foodtrucks in de eerste twaalf maanden na hun oprichting afhaken. Nu vreest deze belangenverdediger dat met de coronacrisis er nog véél meer gaan sneuvelen. Vooral de verplichting om te bedienen - aan tafel - in plaats van te bestellen aan de bar lijkt onoverbrugbaar. Het aanbod van gepimpte busjes en caravans in felle kleuren op tweedehandswebsites spreekt boekdelen.

Bron: De Tijd, 22 augustus 2020

Eigen foto, St-Joris-Winge

* Landelijke Gilden is een grote voorstander van plattelandsontwikkeling. Via projecten (Leader, PDPO) kan de leefbaarheid van het platteland verbeteren.