Menu

Terug naar Actualiteit >Te weinig Bankcontact in je buurt?

Geschreven op 20 maart 2023. - Maatschappelijke dossiers, Zingeving en solidariteit

We willen het hier niet hebben over voldoende of onvoldoende geldautomaten op het platteland (nochtans valt daar ook wel wat over te vertellen). Neen, we schrijven de term bewust anders en hebben het hier over BANK-contacten.
Ruim interpreteerbaar, maar telkens met éénzelfde insteek: het maken en hebben van contact met je buurtbewoners. Of het nu gaat om een babbel op een bankje op de stoep of een huisbezoek op de bank thuis, deze gebaren kunnen iemands dag goedmaken! Stuk voor stuk zijn het kleine moeites, maar wel met een groots resultaat.
Deze spontane contacten zijn de beste remedie tegen vereenzaming en zijn tevens dé manier bij uitstek om geïnformeerd te blijven over het wel en wee van je nabije omgeving.
Eenzaamheidsexperts stellen zelfs dat een divers sociaal netwerk, bestaande uit contacten die emotionele steun bieden en minder diepgaande contacten, het beste middel is om eenzaamheid te voorkomen. Dus waarom doen we dan niet meer een Bankcontactje? Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze omgeving? Wedden dat je er alleen maar gelukkiger van wordt?