Menu

Terug naar Actualiteit >Toast met pittige insectentapenade

Geschreven op 04 oktober 2017. - Nieuws, Eten en drinken
Toast met pittige insectentapenade

Wil je je gasten eens echt verrassen? Maak dan dit heerlijke hapje! Vertel niets over de ingrediënten, laat ze proeven en raden.

Foto: Lenja Priemen
Recept: De Privé Kok

 

 

Benodigdheden

  • 100 g pijnboompitten
  • 50 g meelwormen
  • (of 30 g meelwormen en 20 g sprinkhanen zonder vleugels en poten)
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • 100 ml olijfolie
  • vers gemalen peper, zout, chilipoeder
  • enkele sneden volkorenbrood (of toastjes)
  • enkele groene olijven als garnituur

Aan de slag!

  1. Rooster het brood krokant en hou apart
  2. Rooster in een pan met enkele druppels olijfolie de insecten en pijnboompitten
  3. Pel de look en verkruimel de kaas
  4. Doe de look, kaas, pijnboompitten, insecten en zwarte olijven in een blender
  5. Blender kort tot een korrelige massa
  6. Doe dit in een mengkom
  7. Roer er druppelsgewijs olijfolie bij om een smeuïge tapenade te bekomen
  8. Voeg naar smaak peper, zout en chilipoeder toe
  9. Besmeer de toasten royaal met de tapenade
  10. Garneer met een groen olijfje

Nog insecteninspiratie nodig? Probeer dit recept ook eens: Risotto met boschampignons en sprinkhanen

 

 

 

Ben je lid Landelijke Gilden en wil je gerichte informatie ontvangen over het aanbod en de activiteiten rond ‘Eten en drinken’ in onze maandelijkse nieuwsbrief? Geef dit interessegebied dan door via landelijkegilden.be/mijn-lg/registratie