Menu

Terug naar Actualiteit >Toeren en proeven rond Tongeren

Geschreven op 21 september 2022. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Op 25 september nodigen de Landelijke Gilden van Tongeren iedereen uit om te komen toeren en proeven rond Tongeren. Naast fietsen en wandelen kan je ook kennismaken met de heerlijke producten van lokale land- en tuinbouwers.

 

Tongeren is uniek. Niet alleen is het de eerste stad van België, ook de landelijke ligging maakt Tongeren bijzonder. Prachtige landschappen waar je heerlijk kan fietsen of wandelen. Die vruchtbare Haspengouwse grond levert ook heel wat lekkers op. Land- en tuinbouwers zijn dagelijks in de weer om ons smakelijke producten te bezorgen.

Het beste van die twee werelden komt samen tijdens het evenement 'Toeren en Proeven rond Tongeren'. Naast fietsen en wandelen kan je immers stoppen op twee landbouwbedrijven waar je kan proeven van lokale producten. Dat is bij de familie Engelborghs in Rutten en bij ’t Kasseitje - Familie Picard in Lauw. Starten kan tussen 10u en 15u vanuit de kantine op de Motten (Kastanjewal z/n) in Tongeren. Er zijn drie fietstochten van +/- 25 km, +/- 40 km en +/- 65 km en er is één wandeltocht van +/- 12 km. Deelnemen kost 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar fietsen of wandelen gratis mee. Tientallen vrijwilligers zorgen voor mooie fiets- en wandeltochten en een uitstekende omkadering om volop een van de mooiste streken van Vlaanderen te (her)ontdekken.

Parkeren kan op de parking van de Motten of de Velinx. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend, iedereen is welkom! Onder de deelnemers wordt een plattelandsarrangement verloot.