Menu

Terug naar Actualiteit >Tour de Crème

Geschreven op 06 augustus 2018. - Nieuws, Eten en drinken, Landbouw
Tour de creme

De provincie Vlaams-Brabant zet met haar campagne ‘Tour de Crème’ van 1 mei tot en met 30 september het hoeve- en streekijs in de kijker.

 

 

 

Een ijsje eten op de boerderij is een mooi voorbeeld van korte keten. Steeds meer mensen doen hun boodschappen niet langer uitsluitend in de supermarkt of de winkel. Er gaat niets boven een gezond en lekker streekproduct, recht van de boer of een streekproducent in de buurt.

Ijsjes zijn het lekkerst als ze met liefde gemaakt zijn, met verse melk recht van de boerderij. De provincie Vlaams-Brabant wil met hun campagne ‘Tour de Crème’ het hoeve- en streekijs in de kijker zetten. Zij willen de Vlaams-Brabanders en toeristen aanzetten om tijdens hun uitstapjes zo’n hoeve-of streekijsje te gaan eten in één van de vele boerderijen.

Tour de Crème bundelt 15 bedrijven die ijs aanbieden met melk van hun eigen productie of gemaakt van melk van een naburig bedrijf. De bedrijven zijn gespreid over de hele provincie en er zitten ook enkele buitenbeentjes bij zoals ijs van schapenmelk.

Win 25 euro aan lekkere hoeveproducten

Al wie een hoeve- of streekijsje gaat proeven op één van de deelnemende bedrijven kan mee doen aan de fotowedstrijd op instagram met #ikenmijnijsje. De poster van de leukste, origineelste of mooiste foto maakt kans op een hoevebon van 25 euro. Vanaf 1 mei tot en met 30 september is er maandelijks een loting.

Ben je ook geïnteresseerd in een ijsje recht van bij de boer maar woon je niet in Vlaams-Brabant?
Zoek dan jouw hoeveproducent op www.rechtvanbijdeboer.be.