Menu

Terug naar Actualiteit >Tuinieren op tv!

Geschreven op 08 september 2021. - Nieuws, Tuinieren
Gil Claes en Marc Verachtert

Op 26 september start op Eclips TV en PlattelandsTV een gloednieuwe groene programmareeks boordevol inspiratie. Voor de uitwerking werd beroep gedaan op twee bekende groenexperten: groenjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes. Die eerste naam zou je bekend in de oren moeten klinken, want Marc gaf al meermaals tuintips in artikels van Landelijke Gilden en deelde dit voorjaar zijn tuinkennis met ons via gesmaakte tuintalkshows! 

Marc gaat daarbij steeds voor het betere groen- en tuinwerk, incluis achtergronden die elders vaak onderbelicht blijven. Hij is dan ook niet de minste, want onder andere auteur van het trendsettende Zakboek voor de Klimaattuin en Zakboek voor de Hapklare Moestuin en auteur van wekelijkse bijdragen in de weekendbijlagen van de Belgische kranten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

In tien afleveringen van dit nieuwe TV-tuinenprogramma stellen Marc en Gil een bonte verzameling aan tuinen voor. Zowel werven in opbouw als netjes afgewerkte tuinen in de meest uiteenlopende stijlen en formaten passeren de revue: van strak tot romantisch, van klimaattuin tot daktuin en zowat alles daartussen. Geregeld verschijnt een productspecialist op het appel met heel begrijpelijke uitleg over een technische nieuwigheid, of hoe een probleem op professionele manier wordt aangepakt. En ervaren tuinaannemers geven meer uitleg over hun specifieke werkwijze.

De reeks wordt uitgezonden zowel op PlattelandsTV als op Eclips TV. Op beide zenders wordt elke aflevering een aantal keren herhaald. Meer info over de uitzendmomenten vind je op de websites plattelandstv.be en eclipstv.be.

‘Van droom tot tuin’ start op 26 september met o.m. een bezoek aan een veelzijdige familietuin met heel wat originele hoekjes. Niet te missen als je graag wat idee├źn opdoet voor je eigen groene plekje.

Alle afleveringen zijn later te herbekijken op tuinaannemer.be.