Menu

Terug naar Actualiteit >Twaalfde Hagelandse gordel op zondag 21 juli 2019

Geschreven op 04 juli 2019. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Een geslaagde zondag voor jong en oud? Daarvoor moet je op zondag 21 juli in het Hageland zijn! De Hagelandse gordel leidt je door het glooiende landschap van landbouwbedrijf naar landbouwbedrijf. Starten doe je op één van de 6 land- en tuinbouwbedrijven, waar je kiest voor een grote, middelgrote of kleine ronde. Onderweg hou je halt bij de verschillende andere bedrijven, waar je jezelf kan belonen met lokale streekproducten.

Deze 6 bedrijven ontvangen je graag:

  • Assent: akkerbouwbedrijf van de familie Vandebroeck, Koningbos 17
  • Bunsbeek: fruitbedrijf van de familie Vanherwegen, Oplintersesteenweg 22A
  • Kapellen (Glabbeek): fruitbedrijf van de familie Veulemans, Groenstraat 2
  • Hoeleden (Kortenaken): akkerbouwbedrijf van de familie Huys, Hoeledensebaan 34
  • Kortenaken: melkveebedrijf van de familie Lemmens, Lapstraat 21
  • Rummen: kalverbedrijf van de familie Adams, Persoonsstraat 63

De afstand van de grote ronde bedraagt 75 km, met de 2 middelgrote ronden heb je zo’n 47 of 58 km in de benen en de 3 kleine rondes zorgen voor 25 tot 30 km fietsplezier. Elke fietser krijgt een stempelkaart mee die op elke stopplaats afgestempeld wordt. In ruil voor een volledig afgestempelde kaart krijg je een leuk Landelijke Gilden-gadget en maak je bovendien kans om een fiets of een pakket streekproducten te winnen.

Meefietsen met de Hagelandse gordel doe je op zondag 21 juli en kost 3 euro voor leden van Landelijke Gilden en 4 euro voor niet-leden. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee, maar moeten zich ook inschrijven. In ruil krijg je een gedetailleerde wegbeschrijving, een appel en een verzekering tijdens de tocht. Inschrijven en starten kan op één van de 6 deelnemende bedrijven, tussen 8 en 15 uur. De vele vrijwilligers die hun schouders onder deze activiteit zetten, bezorgen jou een fijne en vlekkeloze tocht!

Meer info: www.hagelandsegordel.be