Uitstap Koloniën van Weldadigheid | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Uitstap Koloniën van Weldadigheid

Geschreven op 31 januari 2020. - Nieuws, Erfgoed, Zingeving en solidariteit

De Koloniën van Weldadigheid boden vroeger een onderkomen voor landlopers. Vandaag vervullen de voormalige Koloniën nog steeds sociale, justitiële en welzijnsfuncties en doen mensen er aan land- en bosbouw.

Ze zijn zelfs terug van weggeweest, want sinds enkele jaren worden de Koloniën meer en meer als waardevol erfgoed beschouwd. Tijd dus voor Landelijke Gilden om het verhaal hierachter te ontdekken.

Aangezien de gevangenis op dit moment misschien wel de bekendste gebruiker is van het grondgebied van de Kolonie, gaan we eerst in gesprek met de gevangenisaalmoezenier. Hiervoor moeten we de gevangenis betreden. 's Middag lunchen we in de brasserie gelegen in de vroegere koloniegebouwen. Tijdens de namiddag trekken we met een gids door het ganse domein. Het belooft een inspirerende uitstap te worden. Tijdig inschrijven is verplicht, oa. voor de administratie in de gevangenis en de beperkte plaatsen.

Waar en wanneer?

Kolonie van Weldadigheid, Kapelstraat 10, Merksplas

Je kan kiezen tussen 2 data:

Zaterdag 28 maart 2020 (inschrijven voor 7 maart)
of zaterdag 13 juni 2020. (inschrijven voor 23 mei)

Samenkomst op de parking aan brasserie Colonie 7, telkens om 9u45, einde voorzien om 16u.

Deze uitstap staat open voor leden en bestuursleden en kost 25 euro pp. (incl. warm middagmaal (excl. dranken) + geleid bezoek aan de Kolonie)

Hoe inschrijven?

Inschrijven doe je door te mailen naar antwerpen@landelijkegilden.be. Geef voor alle deelnemers de naam en voornaam op zoals vermeld op de identiteitskaart, anders kan je de gevangenis niet betreden. Schrijf ook het juiste bedrag over op BE84 7310 4042 8359 met vermelding van je naam + aantal + datum van de uitstap.
 

Nog vragen?

nathan.rijnders@landelijkegilden.be of 0475 22 09 70