Menu

Terug naar Actualiteit >Van Landelijke Gilden geproefd op het CERA CITY FESTIVAL?

Geschreven op 06 oktober 2017. - Nieuws, Eten en drinken
Landelijke Gilden op het CERA CITY FESTIVAL

Boerenbond, Landelijke Gilden, Groene Kring, KLJ, Plattelandsklassen en het Innovatiesteunpunt brengen het platteland naar de stad. Het wordt een fantastische prikkeling van al je zintuigen! Centraal op onze stand bevindt zich het proefgedeelte. Ontdek hier welke 4 smaken aan bod zullen komen.

De Foodarcheoloog volgt het spoor van een verloren gewaand gebak

De foodarcheoloog is kok én archeoloog. Hij heeft het gehad met het herbegraven van archeologische verhalen in stoffige depots en duffe rapporten. Hij kookt op basis van wat hij vindt in beer- en waterputten.

Het onderzoek van een 14de-eeuwse beerput op het Fochplein in Leuven bracht De Foodarcheoloog op het spoor van een verloren gewaand gebak: de rastoen. De hete eierkoek laat ons proeven van een tijdloos verhaal over puurheid, traditie, ambacht, duurzaamheid, diversiteit, zintuiglijkheid en traagheid. 

Barbecuen met Wim Kool

Met houtskool, kokosbriketten, op gas of elektriciteit ... Wie houdt er nu niet van een lekkere barbecue? Wim Kool toert in Vlaanderen rond met zijn praktische lessenreeks Barbehoe? Barbecue! Tijdens deze demo doe je voldoende inspiratie op om zelf bij je volgende barbecue origineel uit de hoek te komen.

>> Ontdek de recepten van Wim Kool


 

Kruidenproevertjes door Herborist Antoine Maes

Als sociaal verpleger werkte Antoine Maes met hoogbejaarde mensen die zorg- en hulpbehoevend waren. Toen besliste hij om medicinale kruiden te gaan studeren om de gezondheid van de mensen te ondersteunen. Dat is dan ook zijn grootste drijfveer om als herborist geneeskrachtige kruiden te blijven bestuderen. Antoine tovert 7 oktober enkele kruidenproevertjes op tafel.
 
 

 

Insecten eten met tuinmadam Carine

Wil je je gasten eens echt verrassen? Maak dan een gerecht met insecten. Vertel niets over de ingrediënten, laat ze proeven en raden. Onze tuinmadam Carine maakt een heerlijke insectentapenade. Of durf je ze ook puur natuur proeven.

>> Ontdek de insectenrecepten van onze tuinmadam

 

 

Ben je lid Landelijke Gilden en wil je gerichte informatie ontvangen over het aanbod en de activiteiten rond ‘Eten en drinken’ in onze maandelijkse nieuwsbrief? Geef dit interessegebied dan door via landelijkegilden.be/mijn-lg/registratie