Menu

Terug naar Actualiteit >Veel enthousiasme en creativiteit rond de Plus-Plek in Koninksem

Geschreven op 13 mei 2022. - Nieuws, Actie(f) in je dorp

Wat is er nodig voor dat digipunt, hoe gaan we de tuin invullen en wie zorgt voor de eerste activiteit? Moet er een winkeltje met boerderij-producten zijn? Wie wilt welke rol vervullen? En welke rol zullen de zorggebruikers van Hoge Dries vervullen?

Met 30 enthousiaste deelnemers gingen we 12 mei aan de slag met deze vragen. Eerst werd het project toegelicht en vervolgens kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen van de renovatie in de pastorie. Daarna gingen de deelnemers met verschillende methodieken aan de slag en kwamen zo tot leuke ideeën voor de invulling van de Plus-Ontmoetings-Plek in Koninksem. Iedereen kreeg de kans om zijn zegje te doen. 

Er waren ook heel wat vrijwilligers van verenigingen uit Koninksem aanwezig. Zowel Landelijke Gilde Koninksem als Ferm Koninksem zien de toekomst in de Plus-Plek helemaal zitten. Het is de ideale locatie voor kleine activiteiten, workshops en vergaderingen. Ook Luc, zorggebruiker van Hoge Dries (Covida) kijkt uit naar het eerste drankje dat hij mag uitschenken voor de bezoekers aan de Plus-Plek. 

Eén ding is zeker! Koninksem heeft heel wat geëngageerde buurtbewoners. Hier kunnen wij als Landelijke Gilden alleen maar blij van worden!

Kon je er niet bij zijn? Of heb jij nog een leuk pop-up idee? De volgende workshop is gepland op 24 mei van 13 tot 15 uur in het Parochiaal Centrum van Koninksem (Kerkstraat 10, 3700 Tongeren). 

Wat fijn om te zien, dat zo'n avond alles veel concreter maakt. 

Evi Daenen, Teamcoördinator dagondersteuning Hoge Dries