Menu

Terug naar Actualiteit >Veertiende Hagelandse Gordel op zondag 18 juli 2021

Geschreven op 06 juli 2021. - Persartikel, Fietsen en wandelen

Op zondag 18 juli 2021 vindt de veertiende Hagelandse Gordel plaats. Het succesrecept? Fietsen voor jong en oud, de ganse dag, van de ene boerderij naar de andere, in het mooie, golvende, Hagelandse landschap. De Hagelandse Gordel staat al 14 jaar garant voor mooie, goed georganiseerde fietstochten en dit jaar doet de organisatie er nog een leuk extraatje bovenop: wie vooraf inschrijft kan een heerlijk picknickpakket in een handig koeltasje bijbestellen!

Starten doe je op 1 van de 5 land- en tuinbouwbedrijven. Ter plekke kies je voor een route van ongeveer 25, 50 of 75 km. De 5 deelnemende bedrijven zijn:

  • Assent: akkerbouwbedrijf van de familie Vandebroeck, Koningbos 17
  • Bunsbeek: fruitbedrijf van de familie Vanherwegen, Oplintersesteenweg 22A
  • Kapellen (Glabbeek): fruitbedrijf van de familie Veulemans, Groenstraat 2
  • Kortenaken: melkveebedrijf van de familie Lemmens, Lapstraat 21
  • Rummen: kalverbedrijf van de familie Adams, Persoonsstraat 63

Op elke startplaats kan je even uitrusten en genieten van een drankje (indien de coronamaatregelen dit toelaten).

Je kan vooraf inschrijven via www.hagelandsegordel.be (aanbevolen). Voor 7 euro extra kan je een lekker picknickpakket bestellen voor onderweg. In ruil krijg je twee belegde sandwiches, kerstomaatjes, een koffiekoek en een appelsapje, en dat verpakt in een handig koeltasje! Last-minute beslissers kunnen ook ter plekke inschrijven (tussen 8 en 15 uur). Een picknickpakket kan je ter plekke niet meer aankopen.

Deelnemen kost 5 euro voor wie geen lid is van Landelijke Gilden. Leden betalen slechts 4 euro. Voor deze prijs krijg je een gedetailleerde wegbeschrijving mee, fiets je langs een goed afgepijld parcours en ben je bovendien ook verzekerd.