Verlichte tractortocht trekt door Meeswijk op 26 december | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Verlichte tractortocht trekt door Meeswijk op 26 december

Geschreven op 17 december 2019. - Persartikel

Voor een feeërieke avond, boordevol winterse gezelligheid, moet je op 26 december bij Landelijke Gilde Meeswijk zijn. Ze organiseren een authentieke winteravond, met een mooie portie landbouwbeleving in de vorm van een verlichte tractortocht.

Locaties van dienst zijn het Ontmoetingscentrum van Meeswijk en het nabijgelegen Kerkplein. Om 18u rijden de versierde tractoren het plein op. Een halfuurtje later, om 18u30, gaat er een prachtige lichtshow van start aan het Ontmoetingscentrum in de Burgemeester Bovenstraat. Tijdens en na de lichtshow kan je je aan het ontmoetingscentrum verwarmen aan vuurkorven of andere heerlijke zoethoudertjes zoals glühwein, jenever, chocomelk of een smakelijke hamburger.

Nieuw dit jaar is dat kinderen dit fijn evenement zelf mee kunnen kleuren, ook zij kunnen hun fiets, gocart of traptractor versieren met lichtjes en meerijden . Zij starten om 19u00 en fietsen of trappen het korte stukje tussen het Kerkplein en het ontmoetingscentrum van Meeswijk. Ze gaan zo vooraf aan de verlichte tractorstoet, die om 19u15 vertrekt.

Om 20u15 worden de tractoren terug aan het ontmoetingscentrum verwacht, waar covergroep The Jemp het overneemt tijdens een sfeervolle afterparty.

“Om iedereen de kans te bieden langs te komen, zijn alle activiteit, inclusief de afterparty, gratis”, zegt Matty Conings, voorzitter van Landelijke Gilde Meeswijk. “Na het succes van vorig jaar, willen we ook in 2019 deze activiteit vol gezelligheid aanbieden aan Meeswijk en de inwoners van het dorp. Als dorpsvereniging vinden we het immers belangrijk en fijn om mensen samen te brengen. Dat deze activiteit bovendien een mooie knipoog heeft naar de landbouw maakt het extra mooi!”.

Voor alle deelnemende kinderen wordt een bedanking voorzien. Bij de volwassenen wordt de mooist verlichte tractor door de jury beloond met een reischeque van 150 euro. Wie met zijn tractor wil deelnemen, diende zich voor 12 december in te schrijven. Kinderen kunnen zich de avond zelf aanmelden.