Menu

Terug naar Actualiteit >Verrassend barbecuehapje

Geschreven op 29 juni 2017. - Nieuws, Eten en drinken
Wim Kool over barbecue

Wim Kool toert in Vlaanderen rond met zijn praktische lessenreeks Barbehoe? Barbecue! Tijdens deze kookworkshop maak je heerlijke, verfijnde gerechtjes, met ingrediënten volgens het seizoen en met inspiratie uit de wereldkeuken.

 

Als deelnemer doe je voldoende inspiratie op om zelf bij je volgende barbecue origineel uit de hoek te komen.

Heerlijke proevertjes

Tijdens de Radio 2 Tuindag in Bokrijk liet Wim het publiek al kennismaken met verschillende verrassende hapjes. Zijn originele tortilla met gerookte kip viel alvast heel erg in de smaak bij het publiek.

Ingrediënten

  • sjalot
  • tomaat
  • tortilla
  • gerookte kip
  • olijfolie
  • ketchup
  • tabasco (facultatief)
  • bieslook
  • avocadocrème

Aan de slag!

Snij een sjalot fijn en fruit aan in wat olijfolie. Voeg ketchup toe en meng tot een gladde massa. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes, snij in blokjes en voeg toe aan de saus. Voeg voor een pittige toets nog wat tabasco toe. Besmeer de middenstrook van de tortilla met deze tomatensalsa en verdeel er de gerookte kip over. Strooi er wat gehakte bieslook over, rol op en gril op de barbecue. Snij de tortilla in dikke schijven en werk af met avocadocrème. Deze kan je zelf maken door 1 avocado, 30 g kippenfond, 30 g room, het sap van ½ limoen, peper en zout tot een gladde massa te mixen. Smakelijk!

Wil je zelf deelnemen aan een barbecueles? In onze activiteitenagenda vind je het overzicht van data en locaties.