Verrassende bbq-lekkernijen van Wim Kool | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Verrassende bbq-lekkernijen van Wim Kool

Geschreven op 26 april 2020. - Nieuws, Eten en drinken
Wim Kool op Cera City Festival
Wim Kool toerde in 2017 heel Vlaanderen rond met zijn praktische lessenreeks Barbehoe? Barbecue! Tijdens deze kookworkshop leerde hij je heerlijke, verfijnde gerechtjes maken, met ingrediënten volgens het seizoen en met inspiratie uit de wereldkeuken. Zelf origineel uit de hoek komen tijdens de volgende barbecue? Dat doe je met deze hapjes! 

Tortillawrap met kruidenkaas en gerookte zalm

Ingrediënten:

  • tortilla
  • smeerkaas of roomkaas
  • gerookte zalm
  • bieslook
  • dille
  • peper
  • zout
  • dillesaus
  1. Meng (natuur)smeerkaas met fijngesneden bieslook, dille, peper en zeezout tot een gladde massa.
  2. Besmeer de middenstrook van de tortilla met de kaas en verdeel hierop de gerookte zalm.
  3. Strooi er gehakte dille over en rol de tortilla dicht.
  4. Gril op de barbecue.
  5. Snij de wrap in de gewenste grootte en werk af met zoete dillesaus. Je kan deze maken met mayonaise, mosterd, suiker, olijfolie en fijngehakte dille.

 

Tortillawrap met gerookte kip en tomatensalsa

Ingrediënten

  • tortilla
  • gerookte kip
  • sjalot
  • tomaat
  • bieslook
  • olijfolie
  • ketchup
  • tabasco
  • zout
  • avocadocrème
  1. Snijd de sjalot fijn en fruit aan in olijfolie, voeg ketchup toe en meng tot een gladde massa.
  2. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes, snijd in blokjes en voeg toe aan de saus.
  3. Mix de saus en breng op smaak met zout en tabasco.
  4. Besmeer de middenstrook van de tortilla met de tomatensalsa en verdeel er gerookte kip over.
  5. Strooi er gehakte bieslook over, rol de tortilla op en gril op de barbecue.
  6. Snijd de wrap in de gewenste grootte en werk af met avocadocrème.
    Deze maak je door 1 avocado, 30 g kippenfond, 30 g room, sap van 1/2 limoen, peper en zout te mixen tot een gladde massa.

 

Braadworst met rösti en uienconfituur

Ingrediënten

  • braadworst
  • aardappelen
  • ui
  • uienconfituur
  • peper
  • zout
  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze fijn met een mandoline (schaaf).
  2. Laat de aardappelen uitlekken (niet meer naspoelen of wassen!).
  3. Meng de aardappelen met fijngehakte of in reepjes gesneden ui en kruid met peper en zout.
  4. De rösti kan op voorhand gebakken worden en vlak voor gebruik even opgewarmd worden op aluminiumfolie of bakfolie onder een gesloten bakplaat.
  5. Bak de braadworst en snijd in plakjes, verdeel ze over de rösti en werk af met uienconfituur.