VLOG: Amylia van Cookameal op zoek naar de perfecte pompoen | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >VLOG: Amylia van Cookameal op zoek naar de perfecte pompoen

Geschreven op 25 oktober 2018. - Nieuws, Eten en drinken, Landbouw
Amylia van Cookameal op zoek naar de perfecte pompoen

Na een bezoekje achter de schermen van heerlijke aardbeien en verse melk (lees: ijsjes!) stuurden wij Amylia opnieuw op pad. Dit keer om te gaan shoppen! Ze ging op zoek naar een lekkere verse pompoen om een Halloween recept mee klaar te maken en kwam terecht in Lier, bij de hoevewinkel van Landbouwbedrijf Gebroeders Vercammen.

 

 

Korte keten

Korte keten? Dat is de kortste weg van boer naar bord! Bij deze manier van handelen koop je dus rechtstreeks bij de producent, en dat heeft heel wat voordelen.
Wij geven je er alvast 3!

  1. Je koopt verser dan vers, en dat proef je ook!
  2. Het is goed voor het milieu. De verse producten worden minimaal vervoerd én verpakt.
  3. Je steunt de lokale economie

Good to know:

Je woont in een stad en hebt geen gezellige hoevewinkel of boerderij in je buurt? Dan is ‘Boeren en Buren‘ iets voor jou! Op heel wat verschillende locaties in Vlaanderen kan je verse lokale en dus ook duurzame producten kopen. #topinitiatief

 

Om trots op te zijn…

Korte keten is ook het principe van landbouwbedrijf Gebroeders Vercammen, het familiebedrijf van Evi Van Camp, haar echtgenoot Matthias en zijn broer Jonas.  Vijf keer per week vind je hun verse producten op een lokale markt en twee keer week kan je terecht in hun prachtige hoevewinkel in Koningshooikt (Lier). Je koopt er verse producten van eigen productie en een selectie producten van telers uit de buurt. Appelsap van de appelboer bijvoorbeeld. Heerlijk toch?

 

 

Maar er is meer! Gebroeders Vercammen is écht een totaalplaatje. Het gemotiveerde team combineert werken op het veld met het runnen van de hoevewinkel, de verkoop op markten, groente- en fruit pakketten en leveringen aan horeca. En alsof dat niet genoeg is zijn ze ook een zorgboerderij. Op het terrein van het bedrijf ligt er zo bijvoorbeeld een ‘Warme Tuin’, een zorgtuin die mee ondersteund wordt door Landelijke Gilden. Hier kunnen jongeren in een time-outtraject tot rust komen en bovendien talenten ontdekken die op de schoolbanken veel minder naar voor komen.

Conclusie? Gebroeders Vercammen is een familiebedrijf om U tegen te zeggen!  Meer info over het bedrijf, de producten die ze telen en de hoevewinkel kan je vinden via www.gebroeders-vercammen.be

Lees ook: Mee met de tijd van het jaar
 

Pompoensoep met botten

En wat doet een hobbykok na al dat shoppen? Koken natuurlijk! Met een zak vol verse producten uit de have winkel dook Amylia met heel veel goesting de keuken in. Het resultaat? Pompoensoep met botten! MOEHAHAHAHAHAHAHAHAAA!

>> Surf snel naar het recept op de website van Cookameal