Menu

Terug naar Actualiteit >Vlog: Cookameal op bezoek bij melkboerderij en crèmerie Bella & Rosita

Geschreven op 09 augustus 2018. - Nieuws, Eten en drinken, Landbouw
Cookameal op bezoek bij Bella & Rosita

Toen ik enkele weken geleden, dankzij Boerenbond en Landelijke Gilden, op bezoek mocht gaan bij Bella & Rosita was ik ontzettend blij. Een melkveebedrijf, dat bovendien vers roomijs maakt van de koemelk, en dan nog bij mij in de buurt, ik had er zin in! Toen ik na mijn bezoekje aan de boerderij vertrok, was dat met een 'grote glimlach tot achter mijn oren'. Het was dan ook een heel leuk, leerrijk en bovendien ontzettend lekker bezoek!

Isabelle en Gert, die aan het hoofd staan van de boerderij, zijn een topteam. Gert ontfermt zich over de 130 koeien en 100 kalfjes op de boerderij (de Bella’s en Rosita’s) en Isabelle maakt van een deel van de verse melk ongelooflijk lekker roomijs in maar liefst 18 verschillende smaken. Ik kan ze niet anders omschrijven dan gepassioneerde harde werkers.

 

Koe bij Bella & RositaPassie voor dieren

Het koppel heeft (hoe kan het ook anders?) een echte passie voor dieren. Gert is overduidelijk dol op ‘zijn koeien’. Hij groeide op op een melkveebedrijf en doet nu dan ook wat hij echt graag doet! Tijdens een rondleiding op het bedrijf konden we een kijkje nemen in de stallen en vertelde Gert in geuren en kleuren over zijn dagdagelijkse taken. Zorgen dat de koeien het goed hebben (zie: goed eten, drinken, gezond zijn, gemolken worden ...) is heel belangrijk voor hem. Blije dieren zorgen niet alleen voor een blije boer, een stressvrije koe geeft ook meer melk! Naast de grote bende koeien hebben Isabelle en Gert enkele geitjes, kippen en twee hondjes: Max en Jenny.

 

 

 

Passie voor verse, lokale producten

Lekkere roomijs van Bella & RositaVan de verse melk maakt Isabelle vers roomijs, verser kan dus niet! Bovendien kwam ik ook te weten dat ze voor de verschillende smaken altijd werkt met verse producten. Zo worden er geen smaakpasta’s toegevoegd aan het ijs, maar werkt ze met vers fruit, zo veel mogelijk met Belgische producten en zelfs heel vaak met ingrediënten van dicht bij huis. Zo komen de frambozen voor het frambozenijs bijvoorbeeld van de ‘Pluk je fruit’, een naburige plukboerderij. 

Passie voor mensen

Ook op sociaal vlak zijn Isabelle en Gert heel actief. Zo werken ze onder andere mee aan het project Burgers en Boeren (met o.a. Boerenbond als partner). Een project met als doel om gezinnen, bedrijven en scholen opnieuw het rijke landbouwgebeuren te laten leren kennen en te waarderen. Niet onbelangrijk, ook ik besef dankzij de samenwerking met Boerenbond en Landelijke Gilden pas echt hoe mooi en boeiend onze landbouw echt is!

Verder is Bella & Rosita een zorgboerderij, een actieve boerderij waar mensen uit een kwetsbare groep (o.a. jongeren met autisme) op een begeleide manier mee kunnen werken, kunnen bijleren over de dieren, zichzelf kunnen ontwikkelen. “Niet altijd makkelijk”, vertelde Gert, “maar het geeft zo’n voldoening als je jongeren ziet openbloeien op de boerderij”.

Vat de koe bij de hoorns…

Al die passie geven Isabelle en Gert met plezier door aan de bezoekers van Bella & Rosita. Heb je ondertussen ook zin gekregen in een lekker ijsje of wil je ook eens een kijkje nemen bij de koetjes en kalfjes van dit melkveebedrijf? Vat dan de koe bij de hoorns en surf naar www.bellarosita.be voor alle informatie!

SUPERTIP

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw. 44 bedrijfsleiders laten je, samen met hun familie, kennis maken met hun werk, hun producten en het leven op hun land- en tuinbouwbedrijven. Het jaarthema is ‘Het begint bij ons’. Landbouw is immers de basis van al ons voedsel maar van nog veel meer. Ideaal voor een leuke en leerrijke uitstap!

Amylia

x

Lees ook: Vijf leuke weetjes over koeien en koeien melken die Amylia bijleerde tijdens haar bezoek aan Bella & Rosita.