Wandel (of fiets!) eens voor een ander | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Wandel (of fiets!) eens voor een ander

Geschreven op 26 mei 2020. - Nieuws, Actie(f) in je dorp, Fietsen en wandelen
wandelen

Is samen wandelen met vrienden toch nog niet helemaal aan de orde? Of wil je jouw favoriete route graag delen met andere dorpsgenoten? Er zijn verschillende creatieve manieren om anderen te laten kennismaken met jouw favoriete wandeling. 


PS Hetzelfde geldt trouwens ook voor fietsroutes! 

WhatsApp-wandeling

Neen neen, je hebt niet per se WhatsApp nodig voor dit type wandeling. Wel vereist: een smartphone en een tool waarmee je foto's naar iemand anders kan sturen. Dat kan WhatsApp zijn, maar zeker ook Messenger, directe berichten in Instagram, ... of lekker oldskool: de MMS! 

Je begint je wandeltocht zoals je dat normaal gezien doet en geeft het correcte vertrekpunt ook mee aan diegene met wie jij jouw wandeling wil delen. Je houdt je smartphone bij de hand en telkens je op een kruispunt komt of een andere weg inslaat, maak je een foto van het splitsingspunt. Na de splitsing of na het inslaan van een pad, maak je een foto van een herkenningspunt op dat pad. Deze foto's stuur je dan telkens, in de juiste volgorde, door naar diegene met wie jij jouw route wil delen. De ontvanger van de foto's vertrekt een poosje later dan jou en probeert aan de hand van de foto's die hij/zij ontvangt, jouw route te reconstueren.  

Fotozoektocht 

Je hoeft de foto's natuurlijk niet onmiddellijk met iemand te delen. Je kan ook gewoon wandelen als vanouds en op de splitsingen en herkenningspunten foto's maken met je smartphone of fototoestel. Die foto's plaats je achteraf in de juiste volgorde in een diavoorstelling of in een documentje. Dat bestand kan je dan delen met wie je wil: stuur het naar je dorpsgenoten, bezorg het aan je familieleden of deel het in de Facebookgroep van jouw dorp (tegenwoordig heeft elk dorp wel zo'n groep of pagina die "Je bent van..." heet!). Je doet er ongetwijfeld veel mensen een plezier mee. De positieve reacties achteraf, doen alleen maar deugd! 

RouteYou

Wil je jouw route liever delen met het hele wereldwijde web? Dan kan je jouw route aanmaken op RouteYou. Je maakt een account aan en tekent jouw favoriete route uit. Hiervoor is wel wat technische kennis vereist en helpt het als je tijdens het wandelen jouw route kan tracken via de gps van jouw smartphone. 

Is dat uploaden van die routes niets voor jou? Geen probleem: je kan op RouteYou ook de reeds bestaande wandel- en fietsroutes (en dat zijn er véél!) bekijken en uitproberen.
Waar wacht je nog op!? 

Bovenal: veel wandel- en fietsplezier!