Menu

Terug naar Actualiteit >Warme tuin Eyckerheyde

Geschreven op 09 mei 2016.
warme tuin in Huize Eyckerheyde

Huize Eyckerheyde vzw is een tehuis voor volwassen personen met ernstige meervoudige beperkingen, zowel motorisch als verstandelijk. De 60 gasten wonen in zes leefgroepen, gesitueerd op de campus in het landelijke Wintam, een deelgemeente van Bornem.

Dirk De Mulder (directeur): “Onze bewoners zijn meestal niet in staat om actief te participeren aan activiteiten, maar genieten wel van het observeren, meemaken, betrokken zijn. De Landelijke Gilde van Hingene-Wintam-Eyckevliet komt hier jaarlijks driekoningenliederen zingen, een activiteit die door medewerkers als bewoners bijzonder gesmaakt wordt.”  
 
En zo groeide de idee om een volkstuin aan te leggen binnen de muren van de instelling. Van de tuiniers wordt verwacht dat zij hun tuintje goed onderhouden, zij komen gewoon tuinieren en nemen geen engagement op als vrijwilliger van de instelling. De bewoners van de instelling kunnen vanaf het wandelpad toekijken en genieten van de bezigheden in de tuintjes. Klaus Van Reeth is actief bestuurslid van de gilde en co├Ârdineert de werking van de volkstuin: “De 7 perceeltjes waren in een mum van tijd uitbesteed. We denken al aan uitbreiden, wat hier best mogelijk is.”