Menu

Terug naar Actualiteit >Warme Tuin Monsheide

Geschreven op 21 mei 2021. - Nieuws, Tuinieren

Vier jaar geleden werd de warme tuin in Monsheide aangelegd in samenwerking met Landelijke Gilde Peer. Monsheide is een zorgvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De warme tuin begon klein maar blijft nog altijd groeien. 

 

Tijdens een studiedag van Landelijke Gilden over de Warme Tuin kreeg één van de ergotherapeuten van Monsheide inspiratie om zelf ook met een warme tuin te beginnen. Landelijke Gilde Peer werd betrokken bij het traject en de tuin werd opgestart in 2017.

Warmte doet groeien

Wat begon met een bescheiden perkje, is uitgegroeid tot een uitgebreide warme tuin waar bewoners van Monsheide mee helpen. Ondertussen staat er een serre, zijn er verschillende beddingen, een fruithaag en verhoogde vierkante bakken. Sinds de start van de warme tuin werd ook de rest van de tuin onder handen genomen en ingericht voor de bewoners. 

Van de bessen wordt er confituur gemaakt en van de groenten soep. In Monsheide is er een winkeltje waar producten worden verkocht aan bezoekers. Elk jaar is er ook een kerstmarkt waar vanalles wordt verkocht. 

Elke woensdag werken bewoners samen met bestuursleden en leden van Landelijke Gilde Peer in de tuin. De bewoners mogen zelf kiezen of ze meedoen. Ze zijn blij dat ze mee mogen helpen en een praatje kunnen slaan.  

Wil jij ook meedoen? Contacteer dan Jean Winters: jean.winters@live.com of Dirk Colaers: dirk.colaers2@telenet.be