Menu

Terug naar Actualiteit >Warme tuin Zevenbergen

Geschreven op 31 mei 2017. - Nieuws, Tuinieren
warme tuin zevenbergen

Dienstverleningscentrum Zevenbergen zet, in samenwerking met de Landelijke Gilde van Ranst, zijn domein open voor tuinliefhebbers. Ze openen hun warme tuin officieel tijdens het tuinfeest op 10 juni. Iedereen welkom.

 

Alle volkstuintjes hebben een tuinier gevonden!

Op het grote en groene terrein van Dienstverleningscentrum Zevenbergen is plaats genoeg voor een volkstuin met 7 percelen. Buurtbewoners reageerden positief op de oproep om te komen tuinieren op deze bijzondere locatie. Ook enkele bewoners van Zevenbergen zullen een perceeltje 'runnen'.

 

Voorbereiding van de tuintjes

De Landelijke Gilde heeft aardig werk verricht om de tuintjes in orde te maken. De grond werd omgezet en er werd paardenmest en houthaksel op gedaan eind september. In het voorjaar is het nogmaals omgespit en mocht er nog wat kalk bij. Daarna zullen de paaltjes gezet worden om de percelen af te bakenen.

 

Voorbereiding van de tuiniers

Terwijl de tuingrond zich rustig kon zetten in de winter, kregen de tuiniers en alle leden van Landelijke Gilden op 28 februari de kans om hun tuinkennis aan te scherpen tijdens de cursus 'Verzorging en onderhoud van de groententuin'. Iedereen kan nu plannen gaan maken voor zijn eigen tuintje.

 

Opening op tuinfeest

Op 10 juni viert Zevenbergen zijn jaarlijkse tuinfeest. Een gelegenheid om ook de warme tuinen officieel te openen. De tuiniers zijn alvast in de weer om hun tuintje er piekfijn bij te leggen. Ook de bewoners zijn in de weer met het maken van vogelhuisjes en een gigantisch insectenhotel!

Locatie: Dienstverleningscentrum Zevenbergen, Boerenkrijglaan 25, Ranst

 

Meer informatie over deze warme tuin

Greet Schrauwen, verantwoordelijke warme tuin, zevenbergen.hoofdarbeid@emmaus.be

Stan De Schutter, voorzitter Landelijke Gilde Ranst, stan.deschutter@skynet.be