Menu

Terug naar Actualiteit >Warme tuin Zevenbronnen, Walshoutem

Geschreven op 24 mei 2017. - Nieuws, Tuinieren

De bewoners van WZC Zevenbronnen (Walshoutem, Landen) houden van hun warme tuin. Het is een aangenaam plekje om te kijken naar wat groeit en bloeit in de tuin. Mooi meegenomen is dat ze daarbij ook nog een babbeltje kunnen slaan met de tuiniers. Sommigen steken spontaan een handje toe of geven praktische tips aan beginnende tuiniers. 

 

4 + 2

Deze warme tuin bestaat uit vier moestuintjes op hoogte (vierkante meterbakken) en twee verhoogde perceeltjes. 1 moestuin op hoogte wordt onderhouden door het woonzorgcentrum, al de overige tuintjes zijn in gebruik door 4 vrijwilligers/tuiniers uit de buurt. Een fijn extraatje is dat 1 van de vrijwilligers zijn 2 jonge dochtertjes meebrengt om in de warme tuin te werken. Dat maakt onze warme tuin gezellig druk soms.

 

Hoe het begon?

Het WZC deelde in het vroege voorjaar flyers rond in de buurt om te polsen of er interesse was voor hun idee van een warme tuin. Daarop zijn verschillende reacties gekomen en na enkele vergaderingen zijn ze van start gegaan. Het WZC zorgt voor alle materiaal en de tuiniers voor een hoop enthousiasme. Iedereen houdt intussen van de bedrijvigheid in de tuin.

 

Eerst babbelen, dan oogsten

Voor de tuiniers speelde het sociale contact met de bewoners zeer zeker een rol in hun keuze om te participeren in deze warme tuin. De opbrengst van de warme tuin is volledig voor de tuiniers, maar eigenlijk is dit voor hen niet het hoofddoel. Zij zijn vooral enthousiast omwille van het sociale contact en de mogelijkheid om hun groene vingers te benutten.

 

Contact

WZC Zevenbronnen, Walshoutemstraat 75, Walshoutem (Landen). Mandy Cuypers is er de warme tuinverantwoordelijke