Menu

Terug naar Actualiteit >Wat doe je met pompoenpitten? Roosteren!

Geschreven op 10 oktober 2018. - Nieuws, Eten en drinken
Pompoenpitten roosteren

Met pompoen kan je heel wat lekkere gerechtjes maken. Je kan heerlijke herfstsoep of een stoofschotel op tafel zetten, een quiche of hartige taart. Elk onderdeel van de pompoen kan gebruikt worden. Het vruchtvlees spreekt voor zich. De goed gewassen schil kan mee in de soep en de pitten? Die kan je roosteren.

Koken met restjesHet is zonde de pitten van pompoen weg te gooien, terwijl ze geroosterd een gezond snoepje zijn of gebruikt kunnen worden om een slaatje een extra smakelijke toets te geven. Ludo Pluym, gepensioneerd consulent Landelijke Gilden, heeft een passie voor tuinieren en gaat graag op zoek naar originele recepten om wat hij in zijn moestuin kweekt, op een lekkere manier op tafel te brengen. Volgend recept vraagt wel wat ‘prutswerk’, maar het resultaat mag er zijn. Test Ludo’s kruidencombinatie zeker uit en probeer ook eens een versie met curry- en paprikapoeder voor bij een kipsalade en waarom niet, kaneel of speculaaskruiden om een gebak of cake extra smaak te geven?

Werkwijze

  1. Maak de pitjes grondig schoon, zorg dat er geen velletjes of restjes pompoen aan blijven zitten en spoel ze met water.
  2. Kook ze vervolgens 20 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  3. Meng de pitten met olijfolie (Ludo gebruikt olijfolie met balsamico) en kruid naar smaak. Komijnpoeder, korianderpoeder en cayennepeper is een smakelijke combinatie.
  4. Verdeel de pitten over een ingevette bakplaat en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
  5. Keer regelmatig om en houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Pittig!

 

Lees ook: