Menu

Terug naar Actualiteit >Week van de Smaak zet in op "Gezond-Tijd"

Geschreven op 15 november 2018. - Nieuws, Eten en drinken
Gezondtijd tijdens Week van de Smaak

Van 15 tot 25 november is het "De Week van de Smaak". 10 dagen lang kan je bij meer dan 200 activiteiten aanschuiven met als centrale thema "Gezond-Tijd". Om dit thema kracht bij te zetten zijn er ook "Gezondbijten" in Brugge, Antwerpen en Brussel.

 

Tussen 15 en 25 november denkt Vlaanderen en Brussel bewust na over onze "Gezond-Tijd". Hoeveel tijd spendeer je aan het bereiden van een maaltijd? Gaan we met zijn allen op zoek naar "gezonde" fastfood of besteden we meer tijd en aandacht aan onze voeding? Of zijn we Gezond-ALTIJD?

Van West-Vlaanderen tot Limburg worden er tijdens deze culinaire week, meer dan 200 activiteiten georganiseerd. Het ruime aanbod aan workshops, proeverijen, lezingen, wedstrijden en maaltijden vind je terug op www.weekvandesmaak.be.

 

GezondBijten

Ook dit jaar is er opnieuw een ‘rode-draad-actie’, met name de GezondBijten.

  • Op 15 november, tussen 6u30 en 9u30, in het station van Brugge
  • Op 19 november, in Antwerpen-Centraal
  • Op 22 november, in Brussel-Zuid.

Alle passanten kunnen deelnemen aan een sportieve workshop, begeleid door een healthcoach van Springbok coaching. Maar uiteraard kunnen ze ook genieten van de vele gezonde proevertjes aan de standen van foodpartners: Brugge Kaas, Mulder, Lima, Koffie Kàn, etc.

 

19 november, Nationale Dag van het Gezond-Bijt

Gezien iedereen wel eens wat tijd te kort komt om een gezond ontbijt klaar te maken, laat staan rustig aan tafel op te eten, willen de organisatoren vanuit de Week van de Smaak, 19 november officieel uitroepen tot de "Nationale Dag van het Gezond-Bijt". Die dag wordt er in Vlaanderen dus massaal tijd gemaakt voor een gezond ontbijt en dit bij voorkeur in gezelschap van collega’s, klasgenoten, …