Menu

Terug naar Actualiteit >Werksessie over de kapel van Braken

Geschreven op 14 december 2018. - Nieuws, Actie(f) in je dorp

Braken, da's een charmant gehucht bij de gemeente Wuustwezel met een al even charmante gemeenschap van buurtbewoners. De kapel van Braken vormt zowat het centrum van het gehucht, en bepaalt samen met de school, jeugdlokaal 't Klaske en het achterliggend speelterrein het dorpszicht van Braken. 

Huidige activiteiten

Momenteel wordt de kapel al voor verschillende doeleinden gebruikt: als decor voor de weekendviering of voor stilteactiviteiten van de lokale school, maar ook als repetitieruimte voor verschillende koren. De kapel heeft echter nog meer potentieel en net daarover stak een fijne groep enthousiastelingen de koppen bij elkaar. 

De toekomst? 

Tijdens een werksessie bespraken ze zes scenario's voor de kapel en voor de nabije omgeving. Een groot nieuw volume, een klein nieuw volume of alles in het bestaande gebouw: dé drie opties van de avond die gecombineerd werden met een voorstel voor een nieuw voorplein.

Dit leverde boeiende discussies op, net zoals een hoop nieuwe inzichten en leuke ideeën. Met op het einde van de dag de meeste stemmen voor een mooi nieuw volume, bijgebouwd aan de kapel die vroegere uitbreidingen moet vervangen. Hierin moet plaats zijn voor comfortabel sanitair, vergaderzalen en workshopruimten, mogelijkheid tot beperkte dienstverlening vanuit het dienstencentrum, lokaal voor het Klaske,… De kapelruimte zelf blijft kapel, maar met grote consensus dat de standaard kapelopstelling een stuk kleiner kan worden zodat er ruimte gecreëerd wordt voor zithoekjes en wie weet ook een kleine toog. Tot slot is er ook een grote consensus om de onbenutte ruimte naast de kapel in te zetten als een groene ontmoetingsplek.

Met al deze input wordt verder aan de slag gegaan naar een steeds meer concrete visie met hopelijk een gezellige lokale hotspot voor Braken tot resultaat!