Wie zit er in jouw digitale quizploeg? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Wie zit er in jouw digitale quizploeg?

Geschreven op 04 november 2020. - Nieuws
Quiz Landelijke Gilden

In het voorjaar zwierden we al twee quizzen online die honderden keren werden ingevuld. Gezellig met de laptop aan tafel of in de zetel de grijze massa laten werken! Ook nu zorgen we voor wat intelligent vertier, met een quiz die je met je bubbel of digitaal met vrienden en familie kan spelen! 

 

 

De handleiding

Hoe werkt dat nu, zo'n online quiz? Wel, we werken via het platform Kahoot, maar je moet geen account hebben om quizmaster te zijn. Je hebt wel een computer nodig. Als je meer wil dan enkel de quiz doen, zoals vragen bewerken, aanpassen, verwijderen of zelfs een eigen quiz maken dan moet je een account maken voor Kahoot. 

De quiz die wij samenstelden is er eentje met vragen uit quizzen van de voorbije jaren. De vragen zijn dus gevarieerd en peilen naar algemene kennis. 

A. Voor de quizmaster

  1. Surf naar deze link: https://create.kahoot.it/details/d399f8e8-29d7-418f-96b5-50376fd72330
  2. Klik op de groene klop "Play as guest"
  3. Vervolgens kom je op een algemeen scherm. Daar kies je voor "player vs. player, 1:1 devices". Bovenaan zie je dan een 'game pin'. Die game pin stuur je door naar de vrienden of familieleden waarmee je wil quizzen. Wacht tot iedereen online is om de quiz te starten. Veel succes!

B. Voor de deelnemers 

  1. Als deelnemer surf je naar kahoot.it en vul je de code in die je van de quizmaster krijgt. 
  2. Nadat alle deelnemers zijn ingelogd met de cijfercode, kan het quizzen starten!