Menu

Terug naar Actualiteit >Wij innoveren met PIT!

Geschreven op 28 oktober 2021. - Nieuws
Landelijke Gilden PIT

Met PIT, ons nieuw project- en campagneteam, werken we aan een platteland dat toekomstbestendig is. We dragen bij aan de veerkracht van dorpsgemeenschappen en zetten in op engagement voor de samenleving. Want, samen beleef je niet alleen meer, je bedenkt, doet, bereikt… ook meer!

Dit is nodig, want onze dorpen en buurten staan voor vele uitdagingen: maatschappelijk engagement, klimaat, energie, dienstverlening, diversiteit… Dit lijken misschien stevige uitdagingen, maar bieden tegelijkertijd vele kansen. Als plattelandsbeweging willen we ons hierin vastbijten en samen met onze dorpsbewoners deze uitdagingen omvormen naar mogelijkheden. Zo versterken we ons Vlaams platteland en de dynamiek in onze dorpen. Want ook in de toekomst moet het in elk Vlaams dorp leuk en aangenaam wonen en leven zijn.

Platteland – Innovatie – Toekomst (kortweg PIT): dat is waarop Landelijke Gilden meer dan ooit inzet!

Boeiende campagnes, uitdagende projecten en experimenten

De komende jaren kan je volop initiatieven verwachten rond de thema’s Tuin van de toekomst, warme samenleving, toegang tot diensten, kwaliteitsvolle leefomgeving, dorpenbeleid, mobiliteit en voeding en landbouwbeleving. We zetten samenwerkingen op, voeren socio-culturele experimenten uit, brengen mensen samen om nog meer PIT in hun dorp te brengen en om samen uitdagingen aan te gaan. Uiteraard koppelen we dit aan sterke campagnes en voorzien we in een complementaire programmatie voor onze afdelingen.

Niet vanaf nul

Misschien herken je wat van de werking van Innovatiesteunpunt? Dat is geen verrassing. Al sinds 2014 zet Landelijke Gilden in op sterke plattelands- en dorpsprojecten via deze vzw. Dit leidde tot tal van succesvolle projecten en realisaties. Met al deze ervaringen en het voormalig projectteam plattelandsontwikkeling gaan we nu zelf aan de slag. Niet langer als Innovatiesteunpunt, maar wel als Landelijke Gilden!

Ontdek team PIT

   Davy Sterkens
Manager maatschappelijke innovatie
E davy.sterkens@landelijkegilden.be
T 016 28 61 39 
 

Karel Lhermitte
Adviseur
E karel.lhermitte@landelijkegilden.be
T 016 28 64 13

Marieke De Boe
Innovatieconsulent
E marieke.de.boe@landelijkegilden.be
T 09 243 88 23

Katrien Weckx
Innovatieconsulent
E Katrien.weckx@landelijkegilden.be
T 016 28 63 44
Carine Santermans
Projectmedewerker
E carine.santermans@landelijkegilden.be
T 016 28 60 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf dan je dan hier in op de PIT-nieuwsbrief.