Menu

Terug naar Actualiteit >Wij klinken op de zomer met Mojito

Geschreven op 30 juni 2016. - Nieuws, Eten en drinken
Landelijke Gilden klinkt op de zomer met Mojito

Mojito

De Mojito vindt zijn oorsprong op Cuba, mogelijk is het drankje op de suikerplantages ontstaan. De cocktail was van origine bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak. Wist je trouwens dat de bekende schrijver Ernest Hemingway helemaal weg was van deze cocktail?

Download hier de receptfiche 'Hoe maak je Mojito met Landelijke Gilden'

Ingrediƫnten:

  • 4 limoenpartjes (20 ml. limoensap = halve limoen)
  • 50 ml. witte rum
  • 3 theelepels rietsuiker of suikerwater
  • 10 muntblaadjes
  • crushed ijs
  • (spuitwater)

Koel het cocktailglas. Snij een halve limoen in 4 partjes. Nijp wat sap uit de partjes. Doe de limoenpartjes samen met het suikerwater in een cocktailglas. Prak met een muddler (stampertje) zodat de suiker zich mengt met het sap. Doe de muntblaadjes erbij en muddle nog wat verder. Vul het glas voor driekwart met crushed ijs. Overgiet met rum en vul eventueel verder aan met bruiswater. Versier met een takje munt en dien op met een rietje.

Tip: crushed ijs krijg je door ijsblokjes in een handdoek stuk te kloppen.

Club Mojito

Vervang witte door bruine rum en voeg enkele druppels angostura bitter toe.

In samenwerking met Alex Kool, www.wineskool.be

 

>> Houd onze pagina over eten en drinken in de gaten, volgende week maken we Margharita!

>> Download op het einde van de zomer al onze receptenfiches via ons artikel 'Cocktails maken met Landelijke Gilden'