Menu

Terug naar Actualiteit >Zaterdag 9 juni: start ‘Mysterie in de polder’ [Persbericht]

Geschreven op 06 juni 2018. - Persartikel, Fietsen en wandelen
Verteltocht

Op zaterdag 9 juni lanceert Landelijke Gilden een unieke zomerse vertel- en belevingstocht. Om 10 uur vindt de persvoorstelling plaats en wordt er een groot spandoek ontrold op de Graventoren in Rupelmonde. Vanaf 18 uur wandelt de plaatselijke gilde van Bazel de tocht feestelijk in. Een wandeling van 4 km voert je terug naar het jaar 1500, de tijd van Mercator. De wandeling is een voorproefje van de vertel- en belevingstocht van 13 km lang met 8 verhalen.

Vertelwandeling Landelijke Gilde Bazel

Op zaterdag 9 juni vanaf 18 tot 20 uur brengt een wandeling je met een tijdscapsule terug naar de tijd van de wereldberoemde kaartenmaker Mercator. Drie verhalen uit de verhalenbundel ‘Mysterie in de polder’ worden live gebracht door plaatselijke toneelspelers. Ontdek wie er achter de gevangenneming van Mercator zat en ontrafel het geheim van het behekste Coninckshofke. Maar let op voor de Zwarte Veerman, want voor je het weet sleurt hij je mee naar de Schelde.

De deelnemers vertrekken tussen 18 en 20 uur in kleine groepjes op het Mercatoreiland (Kasteelstraat, Rupelmonde). Volwassenen betalen 3 euro, kinderen tot 12 jaar 2 euro (incl. 1 consumptie).

Meer info bij Conny De Maegd, via 0475 55 33 63 of lgbazel.evenementen@gmail.com.

 

‘Mysterie in de polder’: zomerse vertel- en belevingstocht

Oude volksverhalen en legendes uit de tijd van Mercator werden verwerkt tot acht spannende, eigentijdse vertellingen. De verhalen werden gebundeld in een prachtig geïllustreerd vertelboek en laten je op een speelse wijze kennismaken met de geschiedenis, het erfgoed en de fauna en flora van de Kruibeekse polders, een uniek en veelzijdig polderlandschap. Je kunt de verhalen zelf voorlezen of ze beluisteren als geluidsfragment aan de verschillende vertelpaaltjes. Je kunt de tocht al fietsend of al wandelend maken na aankoop van een pakket bij de startplaats. Het pakket kost 4 euro en bevat een geïllustreerd vertelboek, een kinderboekje en een schatkist met opdrachten per kind, een kaart met routebeschrijving en kortingen in de lokale horeca en voor het prachtige Mercatormuseum (Sint-Niklaas). Alles is netjes verpakt in een draagtas van Landelijke Gilden. Kinderen ontvangen een blijvende, leuke herinnering als de schatkist zich opent. Start en aankomst bij Bistro Den Duiventoren, Lange Gaanweg 1, 9150 Bazel-Kruibeke, open alle dagen vanaf 10 uur.

 

Persvoorstelling ‘Mysterie in de polder’ en ‘Nationale Streekzoektocht Landelijke Gilden’

Wanneer? Zaterdag 9 juni om 10 uur
Waar? Getijdenmolen, Nederstraat 2 Rupelmonde

Programma

  • Openingswoord door Marc Van de Vijver, burgemeester Beveren
  • Toelichting Nationale Streekzoektocht door Willem Mesuere, consulent Landelijke Gilden
  • Toelichting ‘Mysterie in de polder’ door Bert Meulemans, directie-adjunct Landelijke Gilden
  • Luisteren naar een verhaal uit ‘Mysterie in de polder’
  • Slotwoord en uitnodiging op de receptie door Jos Stassen, burgemeester Kruibeke
  • Receptie en ontrollen van het spandoek

Inschrijven: tegen 7 juni via oostvlaanderen@landelijkegilden.be

Meer info: www.verteltocht.be

Bert Meulemans, directie-adjunct Landelijke Gilden, via 0473 93 31 31
Katrien Weckx, stafmedewerker Communicatie Landelijke Gilden, via 0499 71 65 89