Menu

Terug naar Actualiteit >Zin in een stevige winterwandeling?

Geschreven op 12 december 2017. - Ledenblad Buiten, Fietsen en wandelen
Winterwandeling

De kerstvakantie is het ideale moment voor een goede wandeling tussen al het feestgedruis door. In Achel, Boekhout en Binderveld kan dat. Dit najaar werden daar drie nieuwe wandelingen uitgestippeld door de dorpsbewoners zelf, die fier hun dorp met zijn bezienswaardigheden willen tonen. 

Ontdek het Dorp

In het kader van het Leader-project “Ontdek het dorp” kregen de dorpsbewoners de kans om wandelaars mee op pad te nemen in hun dorp, ondersteund door de nieuwe mogelijkheden van de technologie. Verschillende landelijke gilden namen de handschoen op. Zij selecteerden samen met andere dorpsbewoners de mooiste en interessantste plekken en zochten naar de leukste wegen en paden om deze met  elkaar te verbinden. Met de mogelijkheden van routeyou, storymap of “gewoon” een handig downloadbaar kaartje met uitleg, is de wandelaar vertrekkensklaar.

Binderveld

Wij wandelden mee bij de inhuldiging van de route in Binderveld. Zo’n 8 kilometer, goed voor twee tot drie uur wandelplezier, al naargelang het tempo en de pauzes. De wandeling start aan de kerk, loopt o.a. langs het zogenaamde waterkasteel, langs een oude watermolen, een half dozijn kapelletjes en enkele archeologische bezienswaardigheden. De route voert je langs het hoogste punt van Binderveld en tussen de fruitboomgaarden. De wegen en paden zijn goed begaanbaar, maar niet allemaal verhard. Bij de inhuldiging wandelden er gezinnen met buggy’s de hele wandeling uit, maar bij regenweer kunnen sommige paden misschien wat modderig zijn.

Informatie

Wandelen is goed, nog wat interessante plekken ontdekken maakt het nog leuker. Op de website www.ontdekhetdorp.be kan je voor elke wandeling alle informatie vinden. Voor Binderveld is de uitleg bij de bezienswaardigheden in het pittige lokale dialect opgesteld. Leuk voor de streekgenoten en extra “couleur locale” voor wie van wat verder komt.

In het decembernummer van Buiten vind je nog meer informatie over de wandeling in Binderveld.

Ben je lid Landelijke Gilden en wil je gerichte informatie ontvangen over het aanbod en de activiteiten rond ‘Fietsen en wandelen’ in onze maandelijkse nieuwsbrief? Geef dit interessegebied dan door via landelijkegilden.be/mijn-lg/registratie