Zomerse tuinbezoeken | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Zomerse tuinbezoeken

Geschreven op 26 augustus 2020. - Nieuws, Tuinieren
tuinbezoeken zomer 2020

Een hele zomer lang gluurden we digitaal over het tuinpoortje en maakten we kennis met de meest sympathieke tuineigenaars! Tijd om even terug te blikken... 

 

 

 

 

Achiel en Maria uit Oostmalle 

De goedlachse Achiel en Maria uit Oostmalle zouden dit jaar voor de 21e keer deelnemen aan Open tuinen! Uit veiligheidsoverwegingen beslisten we bij Landelijke Gilden om dit jaar de tuinpoortjes gesloten te houden voor het grote pulbiek, maar Achiel en Maria geven je digitaal een blik over het hek! Tijdens hun tuininterview, vertellen ze over hun favoriete plekje en hun collectie cistusplanten

 

Hugo en Rika uit Mortsel

Hugo en Rika uit Mortsel laten je genieten van hun mooie tuin. Uit de vlotte babbel met Hugo, leiden we af dat hij niet alleen creatief is in de tuin, maar ook creatief met woorden. Wat kan die man heerlijk vertellen over zijn tuin! 

 


 

Guy en Danielle uit Kiewit

Guy en Danielle uit Kiewit zijn de trotse eigenaars van een verzorgde tuin met een grote collectie rozen, maar ook met een bosachtig, schaduwrijk deel. De naam van de tuin zegt alles: welkom in La Petite Ardennaise. 

 

 


Nadine en Eddy uit Hoegaarden

Nadine en Eddy uit Hoegaarden zouden dit jaar voor de eerste keer zelf deelnemen aan Open tuinen, om bezoekers te inspireren en ideeën mee te geven voor de eigen tuin. Dat doen ze nu digitaal.

 

 

 

Andy uit Maasmechelen

Het zou de eerste deelname aan Open tuinen geweest zijn, maar een lelijk virus besliste er anders over. De tuin én B&B bleven dicht voor bezoekers, de zwemvijver bleef rimpelloos. Tuineigenaar Andy gebruikte die verplichte vrije tijd én het prachtige voorjaarsweer om de tuin nog mooier te maken.

 

 

Piet uit Daknam

Cortenstaal is duidelijk een van Piets favoriete elementen in de tuin. Helaas is de tuin dit jaar niet live te bezoeken maar Piet gunt je met veel plezier een blik achter de haag.

 

 

 

Noël en Anni uit Oudenburg

De 60 are grote tuin van Noël en Anni in Oudenburg nodigt uit tot ontdekken. Hovenierstuin Annoeba herbergt borders met vaste planten, bomen en struiken. En niet te vergeten … een prachtige collectie rozen.

 

 


Bo en Nina uit Buggenhout

Bo en Nina uit Buggenhout genieten van een landelijke tuin van maar liefst 1 hectare groot. Om deze natuurlijke tuin met zelfgebouwde ‘man cave’ live te bezoeken zal je tot volgend jaar moeten wachten. Maar niets belet je al even online te gaan piepen.

 


 

Op bezoek bij Yves met Marc Verachtert

Dit tuinbezoek was een specialleke, we trokken met groenjournalist Marc Verachtert naar de tuin van Yves. Yves won tijdens de tuindagen van Beervelde een professioneel tuinadvies op de stand van Landelijke Gilden. En of er adviezen werden uitgewisseld tijdens ons tuinbezoek!