Zomertijd = picknicktijd! | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Zomertijd = picknicktijd!

Geschreven op 05 juni 2019. - Nieuws, Eten en drinken

Zomer staat synoniem voor buitenleven. Buiten eten hoort daar onlosmakelijk bij. Samen barbecueën is de klassieker bij uitstek maar waarom niet eens met zijn allen op de picknickplaid?
We geven je alvast wat tips om nog meer van je picknick te genieten!

 

 

 1. Check voor je vertrekt of het op jouw uitgekozen plekje wel toegestaan is om te picknicken. Niets zo vervelend dan je boeltje weer moeten inpakken als je net bent geïnstalleerd. Denk ook eens aan een ‘picknick in het park-dag’, of eentje bij de fruitboer tussen de bomen, leuk om gelijkgestemden te ontmoeten. 
   
 2. Wat neem je mee? Dekentjes, mand of tas met borden, bestek en glazen, eten en drinken, servetten of reinigingsdoekjes, enkele keukenhanddoeken, zonnecrème, zonnebril en zonnehoedje, insectenstick, … en een stralend humeur.
   
 3. Hou je gerechten simpel en zorg dat je ter plaatse geen gedoe hebt met snijden en mengen. Toppertjes zijn koude pasta met gesneden groentjes, sla met noten en kaas, rijst met kip en ananas en patatjes met frisse tuinkruiden. Weet dat zoetigheden niet alleen door jou en je gezelschap worden gesmaakt, maar ook door allerhande kruipende en vliegende beestjes. Ook drank in blikjes is geen goed idee, je kan immers niet zien of er insecten in je blikje zitten of niet. Een afsluitbaar, en liefst ook recycleerbaar, flesje is dus een beter idee! 
   
 4. Laat je voedsel of zoete drankjes rechtstreeks op de grond of aan de rand van je dekentje liggen, dan zijn miertjes snel ter plaatse … en ze komen nooit alleen. Muggen kan je weghouden met een muggenstick maar ook door lavendel of citroen. Heb je voordien look gegeten, dan zal je al een stuk minder interessant zijn voor deze kleine bloedzuigers.
   
 5. Picknick aan een vijver? Geef geen brood aan de eendjes. Wil je ze toch iets geven, geef dan enkele blaadjes sla. Restjes en afval laat je in geen geval rondslingeren. Neem het weer mee naar huis of gooi het in de vuilnisbak.
   
 6. Terug thuis van een gezellige picknick? Check lichaam en hoofd nog even op tekenbeten.