Menu

Terug naar Actualiteit >Aan de slag met de pastorie in Koninksem

Geschreven op 26 april 2022. - Nieuws, Maatschappelijke dossiers

De pastorie van Koninksem wacht een mooie toekomst. Het gebouw wordt volop gerenoveerd en ook de tuin wordt aangepakt. Heel wat vrijwilligers zijn hard aan het werk om van deze locatie een plek te maken waar iedereen zich welkom voelt. Zeker nu we met z'n allen na die ellendige coronaperiode terug meer kunnen buiten komen, is zo'n gezellige ontmoetingsplek onontbeerlijk in een dorp.


Waarvoor zou jij als dorpsbewoner naar zo'n ontmoetingsplek trekken? Voor een tas koffie en een gezellige babbel? En wat als je er ook lokale producten zou kunnen aankopen of pakjes zou kunnen afhalen? De mogelijkheden zijn eindeloos en in Koninksem gaat Landelijke Gilden samen met de Stad Tongeren en Covida vzw aan de slag om het volle potentieel van de pastorie te benutten als een Plus-Ontmoetings-Plek! 

Inwoner van Koninksem? 

Welke producten en diensten zou jij nuttig vinden dicht bij huis, op de Plus-Plek? Die vraag vormt het uitgangspunt van twee workshops die worden georganiseerd om de toekomst van deze prachtige Plus-Plek mee vorm te geven. Heb je al gehoord van een digipunt? Mis je een postpunt? Ontbreekt er een buurtwinkel in jouw buurt? Of misschien is jouw vereniging of buurtcomité wel op zoek naar een geschikte vergaderlocatie?
Laat van je horen en bepaal mee de toekomst van de pastorij in Koninksem. Jouw stem laten horen kan tijdens twee sessies, die we gezellig maken met een hapje en een drankje (want met een lege maag kan je niet nadenken!). Wanneer? 

  • Donderdag 12 mei, 19u30 - 21u30
  • Dinsdag 24 mei, 13u - 15u 
​Beide sessies gaan door in het Parochiaal Centrum van Koninksem (Kerkstraat 10, 3700 Tongeren). Mee komen nadenken tijdens één van de sessies is voldoende, het opzet is identiek, dus je hoeft er maar eentje bij te wonen!
 

Laat weten of je erbij bent via katrien.weckx@landelijkegilden.be