Menu

Terug naar Actualiteit >Voordracht Manu Keirse: Hoe elkaar helpen bij verlies en verdriet?

Geschreven op 26 januari 2022. - Nieuws, Zingeving en solidariteit
Foto: Urkinbeeld op Deviantart.com

Verlies en verdriet zijn geen alledaagse onderwerpen voor velen onder ons en zitten wat in de taboesfeer. Landelijke Gilden wil hier verandering in brengen want niemand van ons ontsnapt eraan. Maar vaak is over verlies praten of je verdriet tonen een moeilijk gegeven. Even moeilijk is het om iemand bij te staan in zulk een situatie. ‘Wat kan ik in godsnaam doen?’ is een veel gestelde vraag bij mensen die iemand willen helpen.

Vorig jaar organiseerde Landelijke Gilden een aantal gespreksavonden met Manu Keirse op verschillende locaties. 

Op woensdag 16 maart komt hij naar Jeugdhuis De Couter in Poperinge (Komstraat 26). Afspraak om 20 uur in Inschrijven

Manu Keirse (bio), dé specialist in Vlaanderen als het gaat over verlies en verdriet, reist voor Landelijke Gilden van West naar Oost om een tipje van de sluier op te lichten met concrete verhalen en tips in zijn lezing ‘Hoe elkaar helpen bij verlies en verdriet’.

Hij schreef hierover reeds enkele toonaangevende werken, ontdek ze op https://www.lannoo.be/nl/manu-keirse. Wil je al een heel klein stukje van de sluier oplichten en hem al eens bezig zien? Doe het hier.

Leden van Ferm en KLJ ook welkom! Inkom gratis voor leden LG, Ferm en KLJ. Niet-leden betalen 5 euro aan de inkom.

Inschrijven is wenselijk. Klik op de juiste datum om in te schrijven (sommige inschrijflinken komen pas binnenkort online). Dit alles gaat door in coronaveilige omstandigheden.

Wat met rouwen bij kinderen? Ook over dit topic zijn er verschillende tips en adviezen terug te vinden. Kinderbijslagfonds Infino verzamelde ze in een duidelijk en overzichtelijk artikel over rouwen bij kinderen, met nuttige handvaten per leeftijd. 

 

(Foto: Urkinbeeld op Deviantart.com