Menu

Terug naar Actualiteit >Voordracht Manu Keirse: Hoe elkaar helpen bij verlies en verdriet?

Geschreven op 25 oktober 2021. - Nieuws, Zingeving en solidariteit
Foto: Urkinbeeld op Deviantart.com

Verlies en verdriet zijn geen alledaagse onderwerpen voor velen onder ons en zitten wat in de taboesfeer. Landelijke Gilden wil hier verandering in brengen want niemand van ons ontsnapt eraan. Maar vaak is over verlies praten of je verdriet tonen een moeilijk gegeven. Even moeilijk is het om iemand bij te staan in zulk een situatie. ‘Wat kan ik in godsnaam doen?’ is een veel gestelde vraag bij mensen die iemand willen helpen.

Daarom organiseert Landelijke Gilden dit najaar enkele gespreksavonden met Manu Keirse op de volgende momenten, telkens om 20u.

  • Maandag 18/10: OC De Tassche, Roeselaarsestraat, Ardooie Inschrijven
  • ​Maandag 25/10: Kerk van Sleihage, Diksmuidesteenweg 95, Hooglede Inschrijven
  • Maandag 8/11: Seminarie Kiewit, Tulpinstraat 75 Inschrijven
  • Dinsdag 9/11: Abdijkerk Grimbergen, Kerkplein Inschrijven
  • Maandag 22/11: Vormingscentrum Oostmalle, Smekenstraat 61 Inschrijven
  • Dinsdag 23/11: PZ Schriek, Leo Kempenaersstraat 16 Inschrijven
  • Donderdag 25/11: Zele Parochiezaal Heilig Hartplein, Zele Inschrijven

Manu Keirse (bio), dé specialist in Vlaanderen als het gaat over verlies en verdriet, reist voor Landelijke Gilden van West naar Oost om een tipje van de sluier op te lichten met concrete verhalen en tips in zijn lezing ‘Hoe elkaar helpen bij verlies en verdriet’.

Hij schreef hierover reeds enkele toonaangevende werken, ontdek ze op https://www.lannoo.be/nl/manu-keirse. Wil je al een heel klein stukje van de sluier oplichten en hem al eens bezig zien? Doe het hier.

Leden van Ferm en KLJ ook welkom! Inkom gratis voor leden LG, Ferm en KLJ. Niet-leden betalen 5 euro aan de inkom.

Inschrijven is wenselijk. Klik op de juiste datum om in te schrijven (sommige inschrijflinken komen pas binnenkort online). Dit alles gaat door in coronaveilige omstandigheden.

Wat met rouwen bij kinderen? Ook over dit topic zijn er verschillende tips en adviezen terug te vinden. Kinderbijslagfonds Infino verzamelde ze in een duidelijk en overzichtelijk artikel over rouwen bij kinderen, met nuttige handvaten per leeftijd. 

 

(Foto: Urkinbeeld op Deviantart.com