Menu

Noord-Zuid

Landelijke Gilden is sterk verankerd op het Vlaamse platteland. Maar tegelijkertijd kijkt zij over de grenzen heen. Het belang dat ze hecht aan elkaar ontmoeten, steun bieden aan wie dat kan gebruiken en opkomen voor een leefbaar platteland, draagt Landelijke Gilden wereldwijd uit. Daarom richtte Landelijke Gilden in 1963 mee de ontwikkelingsorganisatie Trias op.

Wij brengen de wereld naar uw dorp (of zelfs uw ontbijttafel)

Elk jaar opnieuw organiseren honderden vrijwilligers van Landelijke Gilden activiteiten om het Zuiden in de kijker te zetten. Via een enthousiast gebracht reisverslag, een avond met bezoekers uit het Zuiden, een feest met exotische hapjes, een optreden met wereldmuziek, de verkoop van eerlijke producten uit Noord en Zuid of een solidariteitswandeling, zetten ze hun grenzeloze verbondenheid op de kaart.

 

Wij organiseren uitwisselingen tussen gelijken

Landelijke Gilden neemt deel aan uitwisselingstrajecten met boerenorganisaties uit de hele wereld. Tijdens uitwisselingsreizen naar Congo of Ecuador wisselen leden en bestuursleden van Landelijke Gilden hun ervaringen om het platteland leefbaar te houden uit. Met evenveel gastvrijheid ontvangen ze delegaties uit bijvoorbeeld Ecuador in hun gilde, of als gastgezin bij hun thuis. We startten in 2018 met een nieuw land, namelijk de Filipijnen. Hier gingen we reeds op studiereis.

 

Wij reizen met u de wereld rond

Maar ook wie gebeten is door ons verhaal en wil zien hoe dit wereldwijd geschreven wordt, bieden we de kans om in te schrijven op de reizen die Trias organiseert om kennis te maken met de dromen en uitdagingen van boerengezinnen in het Zuiden.

Wil je meer weten over Trias of wil je weten hoe jij je solidariteit met het Zuiden vorm kan geven? Neem dan een kijkje op www.trias.ngo/doe-mee. Contacteer Karel Billiet voor meer informatie. (landelijkegilden@trias.ngo of T +32 2 548 01 32)