Menu

Zingeving en solidariteit

Als christelijke beweging maakt Landelijke Gilden op een eigentijdse wijze ruimte voor zingeving en solidariteit.

Solidariteit als kernwaarde

Ieder mens is waardevol. Vanuit deze christelijke overtuiging zet Landelijke Gilden zich in voor een warme samenleving waarin iedereen zich thuis kan voelen. Of het nu gaat om een lokale solidariteitsactie, vrijwilligerswerk of sociaal/politiek engagement: samen brengen we mensen in beweging om elk op zijn manier mee te werken aan een mooie en rechtvaardige toekomst.

 

 

Zingeving als venster op de wereld

Als christelijk geïnspireerde vereniging bieden we op een eigentijdse manier ruimte voor reflectie en herbronning. We staan stil bij wat smaak geeft aan het leven en ondersteunen hierin mensen en hun afdelingen. Daarnaast daagt zingeving ons blijvend uit om na te denken over de wereld en de maatschappij van vandaag en van de toekomst.

 

 

Ontdek ons aanbod!

Vormingen en workshops

Als sociaal culturele organisatie bieden wij een waaier aan vormingen en workshops rond zingeving en maatschappelijke thema’s.

Teksten en bezinningen

Op sommige momenten is het goed even stil te vallen. Onze vormingsmedewerkers schrijven regelmatig reflecties en bezinnende teksten die onder nieuws en actualiteit verschijnen op onze website.

Bedevaarten en pelgrimstochten

Zowel lokaal als provinciaal worden er bedevaarten georganiseerd. In samenwerking met Omnia travel bieden we ook bedevaarten en pelgrimstochten naar het buitenland aan. Bekijk hier de brochure voor 2022!

Pastorale ondersteuning

Pastoraal binnen je dorp of lokale afdeling kan heel wat inhouden. Voor elke provincie is er een pastorale vormingswerker aangewezen die je kan bijstaan rond vormingen, acties en vieringen.

Het team

Ons team staat klaar om jullie van dienst te zijn. Aarzel niet om ons te contacteren!

Gerelateerde activiteitenBekijk alle activiteiten >

Dates filter: 
zondag, 27 november, 2022
Eucharistie
27nov

Eucharistie

Georganiseerd door Landelijke Gilde Eernegem-Bekegem
Eernegem
Dates filter: 
zondag, 4 december, 2022
St-Elooi mis
4dec

St-Elooi mis

Georganiseerd door Landelijke Gilde Menen
Menen
Dates filter: 
donderdag, 25 mei, 2023
Provinciale Bedevaart Kalfort
25mei

Provinciale Bedevaart Kalfort

Georganiseerd door Landelijke Gilden Antwerpen
Puurs