Menu

Terug naar Actualiteit >Onze kerstboodschap voor jou!

Geschreven op 23 december 2021. - Nieuws

Een terugblik op het voorbije jaar met hartverwarmende woorden van onze voorzitter.

Fijne feestdagen, lieve leden en plattelandsliefhebbers. Op naar een mooi 2022! 

Kerstboodschap in woord

Beste lid Landelijke Gilden,

 

Voor het tweede jaar op rij is de kerst- en eindejaarsperiode opnieuw meer ingetogen. Corona, ik moet het u niet vertellen…. Maar dat houdt ons niet tegen. Onze meer dan 6.000 vrijwilligers hebben zich dit jaar opnieuw van hun creatiefste kant getoond bij het organiseren van activiteiten om elkaar te ontmoeten in onze afdeling, in ons dorp of in onze buurt.

 

Ik hoop dat deze kerstperiode ons allen de kans geeft om meer tijd te maken voor elkaar. De hand opsteken als een dorpsgenoot passeert, een korte – veilige – buitenbabbel bij de bakker of hoevewinkel. Sla een babbeltje aan de deur of bel eens aan bij buren die minder sociale contacten hebben. Want dorpen en buurten worden gemaakt door de mensen die er wonen en leven.

 

In 2021 hebben wij bij Landelijke Gilden niet stilgezeten en bleven we actief rond tal van actuele thema’s: duurzame basismobiliteit op het platteland, een beleid op maat van het dorp, gezondheidszorg op het platteland en ontharding om er maar een paar te noemen. In niet minder dan 14 plattelandsprojecten waren we actief om mee vorm te geven aan de toekomst van ons Vlaams platteland. Deze projecten gingen bijvoorbeeld over mobipunten of een project rond ontmoetingsplekken in een zorginstelling voor het hele dorp.

 

Als grootste plattelandsbeweging is en blijft de leefbaarheid van platteland en dorpen een kerntaak voor ons. Ook in 2022 zullen we ons hiervoor blijven inzetten. Onze vrijwilligers staan alvast te popelen….

 

Ik wens jullie van harte een zalige kerst, een goede gezondheid en een gelukkig 2022. We kijken er naar uit om samen met jullie weer te ‘knallen’ in het nieuwe jaar!