Menu

Terug naar Actualiteit >Persoonlijkheid in de kijker

Geschreven op 30 juni 2020. - Nieuws
Persoonlijkheden van Landelijke Gilden in de kijker

Sinds eind mei zetten we elke vrijdag een persoonlijkheid van Landelijke Gilden in de kijker op onze Facebookpagina! Dat levert telkens zo'n leuk plaatje op dat we deze persoonlijkheden en hun verhaal ook graag een plaatsje geven hier op de website.

 

 

Landelijke Gilden steunt immers op duizenden vrijwilligers! Geëngageerde mensen, die enthousiast initiatief nemen, zowel binnen als buiten het verenigingsleven. Je kan onze wekelijkse rubriek met persoonlijkheden volgen via onze Facebookpagina. Hieronder verzamelden we de verhalen die reeds aan bod kwamen. 

Johan van Landelijke Gilde Heestert

Onze laatste sympathiekeling in de kijker is Johan van Landelijke Gilde Heestert.

Samen met de gilde van Heestert blikken we terug op een mooie, zomerse actie: om de zorgsector een hart onder de riem te steken en te bedanken, deelden ze 25 liter roomijs uit, vers gedraaid door één van de leden! Van een mooi gebaar gesproken! 


 

Luc van Landelijke Gilde Bazel

Wie zien we op de foto? Luc van Landelijke Gilde Bazel! 

Al enkele jaren zorgt Luc met zijn gilde voor een maandelijkse boerenmarkt op het plein. In deze coronatijden blijkt van producent naar consument eens zo belangrijk. Dus trof de gilde de nodige maatregelen om de boerenmarkt veilig te kunnen laten verlopen. Het vraagt wat extra mankracht om alles te kunnen bewerkstelligen, maar de markt kan veilig doorgaan. Goed bezig, daar in Bazel! 

Herman van Landelijke Gilde Zaffelare

De man met de bakfiets? Da's Herman van Landelijke Gilde Zaffelare!

We blikken even terug op hun paasactie. De Paashaas ging immers met deze bakfiets op ronde om de kindjes van leden die een tekening, gedichtje of kunstwerkje bezorgden, blij te maken met een verrassing!


 

Fred van Landelijke Gilde Tildonk 

Fred van Landelijke Gilde Tildonk laat ons hier een krantenartikel zien over de 38e editie van hun populaire zoektocht. De gilde ging creatief aan de slag om van deze 38e zoektocht een #coronaproof versie te maken!

En die zoektocht wordt gesmaakt! Meer dan 90 mensen gingen al op tocht en meer dan de helft van de deelnemers is afkomstig uit Tildonk zelf. Zo zorgt de gilde voor veilig zomers plezier in eigen dorp! 
 

Jelle en Walter van Landelijke Gilde Schriek

Bestuursleden Jelle en Walter staan terecht te glunderen met die prachtige ontbijtmand in hun handen!

Landelijke Gilde Schriek veranderde het jaarlijkse Sinksenontbijt naar een verkoop van ontbijtpakketten. Helemaal coronaproof! En of het geslaagd was: maar liefst 720 ontbijtmanden gingen (ten voordele van de parochiezaal!) de deur uit, boordevol lokaal lekkers, recht van bij de producent of de boer! 
 

Paul van Landelijke Gilde Sint-Pieters-Rode

Paul zet zich al meer dan 20 jaar in voor zowel de lokale gilde als voor de kerkraad! Corona heeft ook een serieuze impact gehad op het kerkleven. Sinds 13 juni is het terug mogelijk diensten te organiseren en Paul zorgt er mee voor dat deze vieringen veilig verlopen! Handen ontsmetten bij het binnenkomen, voldoende afstand tussen de stoelen, een pastoor die regelmatig zijn handen ontsmet en bedeling van de hostie met mondmasker én gestrekte arm? CHECK!

 

Dries van Landelijke Gilde Gruitrode

De gilde van Gruitrode organiseerde een wel heel originele corona-proof activiteit: een digitale bierdegustatie! Over alles was nagedacht: de verschillende bieren werden, samen met bijpassende hapjes, in een pakketje aan huis geleverd. Op het afgesproken moment namen alle geïnteresseerden digitaal deel aan de degustatie. En de professionele uitleg over de bieren? Die werd digitaal gegeven door Dries en zijn compagnon! 

 

Danny Van Landelijke Gilde Koolskamp

Danny zette samen met het bestuur van zijn gilde een fietszoektocht op poten voor de leden. Bij elk bestuurslid hinh een affiche met een letter voor het raam. Deelnemers kregen één maand de tijd om de letters te verzamelen en er een woord mee te vormen. Het resultaat? 30 deelnemers vonden het woord #Boerentrots en werden hiervoor beloond met een lekker bakje Belgische aardbeien! 


 

Lucien van Landelijke Gilde Rotem

Lucien, da's echt een topkerel! Hij werkt als ICT-coördinator voor 6 basisscholen in Dilsen-Stokkem en deed tijdens de coronacrisis een extra effort: hij zocht oude pc's en bracht deze in orde voor kinderen zonder computer thuis. 

 


 

Chantal van Landelijke Gilde Dikkelvennebaaigemvurste

Chantal is secretaris van Landelijke Gilde Dikkelvennebaaigemvurste en zette mee haar schouders onder verschillende toffe acties van Radio Gagavere. De actie #warmeramen is er zo eentje. Samen met een ploegje versierde Chantal meer dan 160 ramen met de mooiste gedichten van o.a. Toon Hermans, Bond zonder Naam, lokale dichters en jeugddichters, ...


 

Youri van Landelijke Gilde Koninksem 

Maak kennis met Youri! Samen met de andere bestuursleden van Landelijke Gilde Koninksem bezorgde hij tijdens het vaderdagweekend alle leden van hun gilde een fles cava ter gelegenheid van Vaderdag! Daar klinken we op! 

 


 

Achiel en Maria uit Oostmalle, deelnemers Open tuinen

De goedlachse Achiel en Maria uit Oostmalle zouden dit jaar voor de 21e keer deelnemen aan Open tuinen! Uit veiligheidsoverwegingen beslisten we bij Landelijke Gilden om dit jaar de tuinpoortjes niet massaal open te zetten, maar Achiel en Maria geven je digitaal een blik over het hek! In dit artikel vertellen ze over hun favoriete plekje en hun collectie cistusplanten.

 


Maarten van Landelijke Gilde Lommel

Maarten engageerde zich samen met zijn gilde om mee te helpen bij de verdeling van mondmaskers die door de stad Lommel werden voorzien. In ruil kregen ze 150 euro subsidie van de stad. Maar liefst 388 huizen werden op één avond door de gilde van Lommel bezocht!