Inge Plochaet

Description

Knotty Green

Met onze tuin hebben we getracht een stukje Engeland naar België te brengen. Deze typische sfeer wordt terug gevonden in de mixed borders, een rozentuin en een moestuin met engelse serre. De tuin is 80 are groot en werd in 2018 met de hulp van Dina Deferme aangelegd, maar voelt reeds volwassen aan door het gebruik van grote massieven en de reeds aanwezige park-bomen.  In de rijk gevulde mixed borders wordt gespeeld met kleur en textuur.  Een groot assortiment aan vaste planten wordt aangevuld met rozen en bolgewassen. Doorheen de tuin zijn er verschillende terrassen en zitjes. Onze woning en tuin zijn met elkaar in harmonie gebracht en ademen een Engelse sfeer.

Opening hours

10u-17u

Member price

2,50 euro

Non-member price

5 euro

Praktische info

Contact

Inge
Plochaet

Tuin info

Tuintype

Klimaat- en ecologische tuinen

Subtype

Engelse tuin, romantische tuin

Surface

75 are

Age

5 jaar

Creation

Dina Deferme + eigen inspiratie

Adres

Torenlei
2950Kapellen
België

Directions

Vanuit Antwerpen, neem afrit Brasschaat op E19 of afrit Hoevenen op A12.  Rijd naar centrum Kapellen van daaruit de Christian Pallemansstraat richting Kalmthout.  Na de overweg volg de Heidestraat tot aan het ronde punt.  Op het ronde punt neem de 3e afslag in de Heidestraat-Noord.  Na een paar km, neem de eerste straat op de rechterzijde = Spreeuwenlei.  Onze tuin bevindt zich op de hoek van de Spreeuwenlei en Torenlei.

Vanuit het noorden rijd naar Heide-Kalmthout, vervolg dan de Kalmthoutsesteenweg richting Kapellen.  Na een paar km neem de afslag links in de Heidestraat-Noord.  Na een paar km neem de 3e afslag links = Spreeuwenlei.  Onze tuin bevindt zicht op de hoek van de Spreeuwenlei en Torenlei.