Menu

Terug naar Actualiteit >Samen maken we onze tuinen #futureproof

Geschreven op 12 maart 2021. - Nieuws, Tuinieren
Marc Verachter en Bart Verelst bieden inspiratie tijdens een aangename en leerrijke talkshow

De tuin van de toekomst, hoe ziet die eruit? Het antwoord op die vraag ligt bij ons. Hoe we het hoofd bieden aan enkele belangrijke uitdagingen, zal het uitzicht van onze tuinen bepalen. Hoe zorgen we ervoor dat ons groene gras niet elke zomer verpietert tot een dor en bruin tapijt? Of juist andersom: hoe raken we in de toekomst zonder knielaarzen tot aan ons tuinhuis?

Hoe begin je aan een tuin waarin het goed vertoeven is voor mensen, vogeltjes en andere beestjes? De tuin is de perfecte speeltuin (speel-tuin, heb je ‘m?) om uit te zoeken welke oplossingen tegemoetkomen aan de uitdagingen van een klimaat dat extremer wordt. En die oplossingen? Die zoeken we graag samen! We bieden je dan ook graag heel wat inspiratie op volgende manieren: 

Tuintalkshows op 22 april en 6 mei 2021

Kan de waterhuishouding in jouw tuin ook wat beter? Zoek je nog manieren om je tuin in de zomer enkele graden koeler te krijgen? Of laat je je simpelweg graag inspireren door het advies van echte tuinexperts en de prachtige voorbeelden uit bestaande tuinen? Dan nodigen we je graag uit voor onze digitale talkshows ‘(Klimaat)tuin van de toekomst’, die we uitzenden op donderdagavond 22 april en donderdagavond 6 mei.

Tuingoeroes Marc Verachtert en Bart Verelst inspireerden al heel wat tuinliefhebbers met hun Zakboek voor de klimaattuin en ook hun tweede boek 'Zakboek voor de hapklare moestuin' is bezig aan een veroveringsronde in tuinland. Speciaal voor Landelijke Gilden delen deze sympathieke heren hun beste tips om jouw tuin helemaal klaar te stomen voor de toekomst. Want die toekomst heeft best wat uitdagingen in petto: periodes van droogte,
afgewisseld met momenten van veel neerslag? Tropische temperaturen en felle zonnestralen? Hoe pakken andere tuineigenaars deze uitdagingen aan? Marc en Bart zoeken het voor je uit en vertellen erover online tijdens een aangename en leerrijke talkshow

Praktisch - talkshow 1 

 • De talkshow wordt uitgezonden op donderdagavond 22 april, om 20 uur.
 • Thema's van de avond: bomen, gebouwbegroeiing, ontharding en bodembedekking
 • Locatie: achter je eigen computer
 • Inschrijven: gratis, maar verplicht. Inschrijven kan tot en met dinsdag 20 april. 
 • Ben je ingeschreven? Dan krijg je op woensdag 21 april per mail de link en deelname-instructies toegestuurd waarmee je op donderdagavond 22 april kan inloggen. 
 • Extra! Als deelnemer maak je bovendien kans op één van de bestsellers van Marc Verachtert en Bart Verelst. Zo kan je na de talkshow onmiddellijk aan de slag in jouw klimaattuin of moestuin! 

Inschrijvingen voor de eerste talkshow zijn afgelopen. 

Praktisch - talkshow 2 

 • De talkshow wordt uitgezonden op donderdagavond 6 mei, om 20 uur.
 • Thema's van de avond: waterpartijen, hagen, bijen en biodiversiteit 
 • Locatie: achter je eigen computer
 • Inschrijven: gratis, maar verplicht. Inschrijven kon tot en met dinsdag 4 mei. 
 • Ben je ingeschreven? Dan krijg je op woensdag 5 mei per mail de link en deelname-instructies toegestuurd waarmee je op donderdagavond 6 mei kan inloggen. 
 • Extra! Als deelnemer maak je bovendien kans op één van de bestsellers van Marc Verachtert en Bart Verelst. Zo kan je na de talkshow onmiddellijk aan de slag in jouw klimaattuin of moestuin! 

Inschrijvingen voor de tweede talkshow zijn afgelopen.