Menu

Terug naar Actualiteit >Fietshappening 't Vijfde Wiel

Geschreven op 03 mei 2022. - Fietsen en wandelen

Schrijf je hier in

 

Maandag 15 augustus staat synoniem voor ’t Vijfde Wiel, een gezinsvriendelijke fietshappening van Landelijke Gilden die een massa deelnemers op de fiets brengt. De organisatie van de volgende editie is in handen van Landelijke Gilde Pittem, Zwevezele en Wingene.  

Fietshappening met keuze uit vier fietslussen: 65, 50, 35 of 20 km. 

Over de route en het landschap 

Het relatief vlakke landbouwlandschap biedt troeven en is geliefd bij vele recreanten. Er is voor elk wat wils. Zo heb je keuze tussen vier verschillende bewegwijzerde fietslussen. Ben je een geoefend fietser en streef je naar extra kilometers op de teller? Dan is de route van 65 km iets voor jou. Mag het iets minder? Dan kan je opteren voor een afstand van 50 of 35 km. Onderweg zijn twee stopplaatsen voorzien in Zwevezele en Wingene waar je even kan verpozen en genieten van hapjes en drankjes aan democratische prijzen. 

Kindvriendelijk

Fiets je in gezelschap van jonge kinderen? Dan kies je best voor de gezinsroute van 20 kilometer die enkel halt houdt op de stopplaats in Zwevezele. Hier kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel. Op de start- en aankomstplaats is er tal van randanimatie voor kinderen. 

Maandag 15 augustus

Starten kan doorlopend tussen 9 en 14.30 uur.

Startplaats

Vervaeke Aardappelhandel in Pittem (Meulebekestraat 105) 

Deelnameprijs fietstocht

Wie vooraf inschrijft, geniet van het voordeeltarief van 3 euro per fietser dat geldt t.e.m. 8 augustus. Vanaf 9 augustus bedraagt de deelnameprijs 5 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis.          Inbegrepen: mooie uitgepijlde route, routebeschrijving, seingevers op gevaarlijke oversteken, verzekering lichamelijke ongevallen, verzorgde stopplaatsen met sanitair, EHBO, kinderanimatie. 

Uitgebreide BBQ

Op de aankomstplaats kan je ’s avonds tussen 16 en 19 uur aanschuiven voor een uitgebreide BBQ met groentebuffet. Kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro. Volwassenen betalen 16 euro in voorverkoop t.e.m. 8 augustus. Vanaf 9 augustus kost een BBQ-kaart 18 euro.

Meer info

vijfdewiel@gmail.com

Inschrijven vooraf kan tot en met 8 augustus en enkel via dit inschrijfformulier