Wonen op het platteland | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Wonen op het platteland

Geschreven op 27 mei 2020. - Nieuws
Wonen op het platteland

Wonen op het platteland is de titel van een nieuwe rubriek in ons ledenblad Buiten. In deze nieuwe rubriek verkennen we nieuwe woonvormen in het dorp. Woonvormen die een oplossing zijn voor nieuwe noden.

 

 

 

Schooltje in Westvleteren 

Voor onze eerste reportage trokken we naar Westvleteren, gekend om zijn trappist en abdij. We maakten er kennis met Marleen en Dirk die de dorpsschool omvormden tot vijf woongelegenheden. Op de uitbreidingspagina van dit artikel vind je, naast een leuk filmpje, meer achtergrondinformatie en heel wat foto’s en plannen van de vroegere school, de verbouwing en het resultaat.

 

Tuinvilla in Paal

Voor onze tweede reportage trokken we naar het Limburgse Paal waar Marie haar huis ingeruild heeft voor een mobiele woonunit. Deze unit staat in de tuin van haar dochter en schoonzoon. De uitbreidingspagina is een aanvulling op het interview in Buiten en biedt je foto’s van de levering en plaatsing van de mobiele woonunit, zijn inrichting en tot slot ook hoe hij er nu uitziet.

 

Meergezinswoning in Sint-Martens-Bodegem 

Voor onze derde reportage trokken we naar het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem waar Mona en Dirk van hun grote woning een meergezinswoning maakten. De uitbreidingspagina is een aanvulling op het interview in Buiten en biedt je foto’s van de huidige situatie en twee interessante documenten over woningopsplitsing.