Reus der Kempen

Trotseer de 202 trappen va de Peerse kerktoren en laat je leiden door een virtuele gids, Hoe hoger je komt, hoe meer je te weten komt over de geschiedenis van de toren en de stad Peer.

Openingsuren: van 13.30 tot 15 uur of van 15.30 tot 17 uur
Reserveren: mail naar visit@peer.be, bel 011 61 16 02 of aan de balie van Toerisme Peer, Markt 3 bus 2

Bruegelmuseum

Pieter Bruegel de Oude maakte meer dan 40 schilderijen. In het Bruegelhuis bewonder je alle reproducties. Een documentaire verklapt je of Bruegel écht in Peer geboren is.

Reserveren: mail naar visit@peer.be, bel 011 61 16 02 of aan de balie van Toerisme Peer, Markt 3 bus 2

Skipiste

Het hele jaar door ski- en snow- boardfun op echte sneeuw, daarvoor moet je in Peer zijn. Met een lengte van 350 meter is de Peerse piste één van de langste indoorpistes van West-Europa.

Meer info: www.snowvalley.be

Erperheide

Center Parcs Erperheide is een vakantiepark met onlangs vernieuwde cottages en toffe activiteiten zoals een tropisch zwembad, indoorspeeltuin en minigolf.

Meer info: www.centerparcs.be

Airmuseum

Het vliegveld van Kleine-Brogel heeft tijdens zijn 65-jarig bestaan een rijk verleden opgebouwd en dit verhaal wordt uitgebeeld met behulp van een reeks vliegtuigen, voertuigen en een museum.

Open: dinsdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur (laatste toegang 15 uur)
Meer info: http://kbam.be/

Maïsdoolhof

Kom verdwalen in een gigantisch doolhof van 3 hectare met maar liefst 2 kilometer gangen. Het doolhof ligt op een boogscheut van de route van de zoektocht en is een bezoekje meer dan waard!

Locatie: Tettelstraat in Peer
Open: 15 juli tot 31 augustus, 10 tot 18 uur

Classic Cars

Gratis oldtimers gaan bewonderen op de Markt in Peer-centrum, met enkele speciale edities zoals de Ferrari-dag, American Retro, Classic Pickup day en BMW oldtimers. 

Wanneer: mei tot september, donderdagavond vanaf 18 uur
Volledige kalender: 
www.classiccarsfriendspeer.be

Breugelhoeve

Een knuffelboerderij met dieren, een avontuurlijke speeltuin, de 'Boerentoer', een interactieve wandeling met iPad en vertrekpunt van mooie wandel-, fiets-, mtb- en ruiterroutes.

Waar: Weyerstraat 1, Grote-Brogel