Tuinreizen

Ga mee op tuinreis met Landelijke Gilden en Omnia Travel. Leden van Landelijke Gilden krijgen na thuiskomst een fijn tuincadeautje!

Tuin in Ierland

De mooiste, meest inspirerende tuinen in Europa

Elk jaar biedt Omnia Travel – in samenwerking met Landelijke Gilden – speciale tuinreizen aan met een bijzondere insteek en met ‘originele inspiratie’ voor uw tuin. Zoals steeds komen deze reizen tegemoet aan de wensen van de echte tuinliefhebber. Maar ook wie tuin, cultuur en lekker eten graag met elkaar combineert, kan in dit aanbod zijn of haar gading vinden. Bovendien krijg je als lid van Landelijke Gilden, als je meegaat op tuinreis, in het najaar een mooi tuingeschenk aangeboden.

Onze deskundige reisleiders staan garant voor een toegevoegde waarde aan de bezoeken en ontdekkingen tijdens de reisbeleving. Zij zijn planten- en natuurdeskundigen, en leggen elk hun eigen focus waardoor uw reis een groter ecologisch, cultureel of natuur belevend gehalte geniet. Soms worden de smaakpapillen nog eens extra gestimuleerd met een originele proeverij. Ons aanbod staat synoniem voor genieten van al het bijzondere dat de natuur te bieden heeft, vaak met en na ingrijpen van de mens, nog mooier gemaakt. Combineer dit met een gezellige sfeer en uw deelname aan een tuinreis is vanzelfsprekend.

Heb je jouw keuze gemaakt?  Reserveren doe je rechtstreeks bij Omnia Travel! 

Titel

Marrakech 14 - 18 april ‘24

Tekst

Levendig en exotisch

Marrakech … de naam klinkt als uit een sprookje uit duizend-en-een-nacht. In de smalle straten van de souks is het leven blijven stilstaan, het Djemaa el Fna plein is het kloppend hart van de stad, en niet alleen de paleizen en moskeeën zijn belangrijke bezienswaardigheden, ook de kleurrijke en perfect verzorgde tuinen van de riads en paleizen zijn een bezoek meer dan waard.

Titel

Noord-Italië 24 - 28 april ‘24

Tekst

Tuinen en villa’s aan de Noord-Italiaanse Meren

De oevers van het Lago di Como en het Lago Maggiore zijn bezaaid met schilderachtige dorpjes. Je botst er van de ene villa op de andere, met telkens de meest indrukwekkende tuinen en terrassen. Aan elke villa is een naam en een geschiedenis verbonden, evenals fenomenale uitzichten die dichters al meer dan 2.000 jaar proberen te vatten in woorden.

Titel

Cornwall & Devon 11-18 mei ‘24

Tekst

Subtropische tuinen in het zuidwesten van Engeland

Cornwall wordt al eeuwen gezien als de botanische tuin van Engeland. Het wordt niet tropisch warm in dit deel van Engeland, maar in de winter daalt de tempe - ratuur zelden onder het vriespunt met dank aan een warme golfstroom. Olijfbomen, palmen en andere zuiderse gewassen gedijen hier prima. Voeg daarbij de Engelse know-how met betrekking tot het aanleggen en onderhouden van tuinen en je hebt het recept voor een verrassende tuinreis.

Titel

Périgord 12 - 19 mei ‘24

Tekst

Romantisch, artistiek, exotisch… voor ieder wat wils

Leven als god in Frankrijk… al in de oertijd wist men dat je daarvoor in de Dordogne moet zijn! En het zijn niet alleen de prehistorische grotten die de geschiedenis van deze streek weergeven. Veel van de goed bewaarde middeleeuwse dorpjes dragen de titel ‘Plus Beaux Village’. Je kan er door de oude straatjes dwalen, proeven van de streekproducten op lokale marktjes en aperitieven met een lekkere streekwijn op een terrasje. Wij gaan naar de Périgord Noir, een van de mooiste stukjes van de Dordogne. Kastelen en tuinen zijn er in alle soorten, van formele Franse tot watertuinen en van Engelse tot bamboetuinen. En hoe kwam de Amerikaanse zangeres en actrice Josephine Baker hier terecht.

Titel

Zweden 24 - 29 mei ‘24

Tekst

Verrassende en inspirerende ontdekkingen

Zweden, land van ontelbare meren, eindeloze wouden en overweldigende natuur. Het land van Carolus Linnaeus, de wetenschapper die flora en fauna logisch ordende. Ook een land van gedreven tuinliefhebbers die continu experimenteren met ‘wat overleeft en gedijt in mijn tuin’.

Titel

De Kempen 04 - 06 juli ‘24

Tekst

Ecologisch en biologisch tuinieren in eigen land

De toekomst van het tuinieren ligt in duurzaamheid met aandacht voor biodiversiteit én samen met de natuur en de veranderende seizoenen. Zonder in te boeten aan geuren en kleuren. En zoals steeds begint verandering bij jezelf. Bij elke tuin, elk project dat je tijdens deze reis bezoekt, hoort een boeiend en leerrijk verhaal van proberen, leren en af en toe opnieuw beginnen. Maar de kennis die ondertussen vergaard is, wordt graag met jou gedeeld.

Titel

Zuid-Duitsland 04 - 10 juli ‘24

Tekst

Tussen Weinstraße en Bergstraße

In Zuid-Duitsland ligt Mannheim, de uitvalsbasis van de reis. Mannheim heeft verschillende tuinen en parken te bieden. De Bundesgartenschau, beter bekend als BUGA, ging hier in 2023 door. Op het bloemeneiland ‘Insel Mai - nau’ in de Bodensee liet de aartshertog van Baden onder andere citroenbomen en palmen aanplanten. Door haar subtropische ligging waan je je aan de Middellandse zee. Tijdens deze reis ligt de focus op duurzame plantencombinaties.

Titel

Essex & Cambridge 10 -13 juli ‘24

Tekst

De mooiste tuinen van het graafschap Essex

Essex … niet de naam die je het eerst te binnen schiet als je denkt aan een tuinreis in Engeland. Nochtans vind je ook hier idyllische dorpjes, historische plaatsen, landhuizen en mooie tuinen. Tijd om op ontdekking te gaan in de mooiste tuinen van het graafschap Essex.

Titel

Nederland 05 - 07 september ‘24

Tekst

Siergrassen. Vier seizoenen de moeite waard.

In de voetsporen van de Dutch Wave tuinarchitect Piet Oudolf ga je op zoek naar tuinen die het hele jaar lang, in elk seizoen, de moeite waard zijn. Piet gebruikt daarvoor planten en grassen die tijdens elke levensfase een plek in de tuin verdienen, vloeiende lijnen, hoogteverschillen en veel kleurrijke veldbloemen … In de maanden september en oktober zijn veel van deze planten op hun hoogtepunt en geven vooral de siergrassen de tuin een bijzondere uitstraling.

Brochure tuinreizen 2024

Vragen over onze tuinreizen?