Eten en drinken

En het liefst eten we lokaal en duurzaam voedsel! Smakelijk!

Eten en drinken foto cover website

Landelijke Gilden laat je proeven van alle facetten van het platteland!

Hoevefeesten, barbecues, kooksessies, kruidenlessen, ... Als je in onze activiteitenagenda kijkt, merk je het meteen. Eten en drinken verenigt mensen, het is een bindmiddel dat vaak tot goede gesprekken en gezellige activiteiten zal leiden. Mensen zijn levensgenieters en wij laten ze proeven van alle facetten van het platteland. Dit proeven mag je deze keer heel letterlijk nemen ...

Kooklessen

Heel wat van onze afdelingen organiseren kookavonden voor mannen en vrouwen. Dit kan een sessie basiskoken zijn, maar net zo goed een culinair hoogstandje waarbij gespecialiseerde koks de knepen van het vak bijbrengen. Vaak worden de partners na een reeks lessen uitgenodigd voor een gezellig etentje.

Kookworkshops

In onze programmatie zitten ook heel wat leuke kookworkshops en proeverijen. Dat zijn leuke lesgevers en smakelijke tips die we doorgeven aan onze afdelingen, zodat zij ermee kunnen uitpakken in hun eigen dorp. Misschien is er binnenkort wel een smakelijke activiteit in jouw buurt?

Smikkelen en sneukelen

In onze activiteitenagenda vind je heel wat fiets- en wandeltochten, waarbij er aan de start- en stopplaatsen vaak iets lekkers te eten is. Daarnaast zijn er heel wat smikkel- en sneukelfietstochten. Op deze tochten kan je tijdig je honger stillen met allerhande lekkernijen. Na een stevige fiets- of wandeltocht smaakt het des te beter!