Buxusmot | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Campagnes >Buxusmot

De Vlaming geeft om zijn buxus.  

SOSbuxusmot zet zijn missie verder

De buxusmot verspreidt zich de laatste jaren aan een snel tempo doorheen grote delen van Europa, ook in Vlaanderen. De vraatschade van de rupsen zorgt voor grote bezorgdheid bij tuinliefhebbers, handelaars en producenten. Nochtans is het mogelijk om deze plaag onder controle te houden, mits een goede kennis van montoring en beheersing. 

Het onderzoeksteam van SOSbuxusmot onderzoekt diverse technieken om deze plaag aan te pakken. Over dit onderzoek delen zij graag de resultaten met het publiek. Alle actuele informatie over de plaag en tips om jouw buxusplanten te verzorgen en te beschermen vind je hier en op de webstek van SOSbuxusmot.

Over SOSbuxusmot

SOSbuxusmot is een samenwerkingsverband tussen het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PSC), dé sierteelt- en groenfederatie (AVBS) en Landelijke Gilden, gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij van het departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse Overheid.

 

 

Uit de media

Geen rechtstreeks verband tussen bestrijding buxusmot en mezensterfte gevonden | AVBS
Zijn onze tuinen gered? Buxusmot slachtoffer van eigen succe...
De voorbije jaren leken de buxusbollen- en haagjes ten dode opgeschreven door een invasie van de hardnekkige buxusmot,...
Buxusmot weer actief in Vlaanderen
Slecht nieuws voor wie een buxusplant in de tuin heeft staan: de rupsen van de buxusmot zijn opnieuw actief. Tijd om uw...
Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - "Voorbarige link mezensterfte en buxusmotbestrijding" - VILT
"Voorbarige link mezensterfte en buxusmotbestrijding"