Open tuinen | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Campagnes >Open tuinen

 

We werken aan het aanbod van Open tuinen 2021

 

Beste tuinliefhebber,

We werken momenteel aan het aanbod van Open tuinen 2021. In het overzicht van opengestelde tuinen zal je zien dat er regelmatig tuinen worden aangevuld. Zolang het coronavirus nog aanwezig is, dien je bij een bezoek rekening te houden met volgende richtlijnen: 

 • Bezoekers van verschillende gezinnen moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar en van de tuineigenaar kunnen houden;
 • Het bewaren van de sociale afstand is ook belangrijk voor én na het tuinbezoek; samenscholingen (als verschillende ‘bubbels’ met elkaar een praatje willen maken) is niet toegestaan;
 • Er wordt aan de in- en uitgang van de tuin ontsmettingsgel of stromend water en zeep ter beschikking gesteld om de noodzakelijke handhygiëne mogelijk te maken;
 • Tuineigenaars en bezoekers dragen een mondmasker;
 • Er worden in de tuin geen drankjes of hapjes aangeboden;
 • Bezoekers kunnen geen gebruik maken van het toilet;
 • We geven elkaar geen hand of knuffel;
 • Niezen of hoesten doen we in de binnenkant van de elleboog;
 • Bij heb binnenkomen van de tuin laten we onze contactgegevens achter om bij eventuele besmetting van COVID19 andere bezoekers te kunnen verwittigen.

De deelnemers Open tuinen en Landelijke Gilden danken je voor het begrip!

Je kan ook allerhande tuintips vinden op landelijkegilden.be en tuinvandetoekomst.be. Raadpleeg regelmatig deze pagina's met handige weetjes en creatieve inspiratie! En wil je online tuinen bezoeken? Rechts op deze pagina laten we je kennis maken met de tuinjuweeltjes van enkele deelnemers. Klik ook op meer nieuws voor eerder verschenen reportages.

 

Wil je de tuin in 2021 ook openstellen voor het publiek?

Dan hebben we goed nieuws! Wie wil deelnemen aan Open tuinen, kan zich op elk ogenblik inschrijven. Omdat we het aanbod van opengestelde tuinen volledig online zetten, is er geen begrenzing door een einddatum. Nieuwe tuinen worden wel steeds bezocht door een lid van de stuurgroep Open tuinen. Na dit bezoek kan de tuin worden opgenomen in het aanbod. Wie aansluit bij Open tuinen krijgt bovendien een professionele ondersteuning van Landelijke Gilden.

5 goede redenen om de tuinpoort open te zetten:

 1. Je tuinwerkzaamheden worden beloond met complimentjes. Open-tuinenbezoekers zijn échte tuinliefhebbers die je inspanning waarderen en je passie voor tuinieren delen.

 2. Je tuin ligt er eind juni picobello bij, je kan dan in juli en augustus zelf veel meer van je mooie tuin genieten.

 3. De ondersteuning die je van Landelijke Gilden krijgt is vrij uniek. Andere verenigingen die gelijkaardige evenementen organiseren, kunnen zelden zoveel middelen gratis aan hun deelnemers bieden.

 4. We promoten je tuin bij de regionale en nationale pers en bereiken een groot publiek.

 5. We organiseren al 28 jaar Open tuinen, dit bewijst dat we een stevig fundament zijn waarop tuineigenaars kunnen bouwen.