Menu

Ledenvoordelen

Als lid van Landelijke Gilden maak je deel uit van een toffe bende van plattelandsliefhebbers. Fijne mensen met een voorliefde voor goed eten, fietsen en wandelen, tuinieren, zorgen voor elkaar en voor het dorp, .... en natuurlijk: met een voorliefde voor den (boeren)buiten. 

Als deel van de grootste plattelandsvereniging van Vlaanderen kan jij rekenen op een breed aanbod aan activiteiten waarop jij en je gezin meer dan welkom zijn! Kom erbij, geniet van talrijke vriendschappen én van talrijke ledenvoordelen: 

Leesvoer

 • Ledenblad Buiten: krijg 6 keer per jaar ons ledenblad Buiten in de bus, boordevol interessante plattelandsverhalen, tuintips, boeiende reportages... 

 • Libelle Nest: samen met ons ledenblad Buiten ontvang je automatisch de Libelle Nest, het beste van 't buitenleven en lifestyle in één magazine. 

 • Knack: als lid van Landelijke Gilden krijg je 35% korting op een jaarabonnement op Knack.  

 • Libelle en Libelle Lekker: leden van Landelijke Gilden krijgen 35% op een jaarabonnement op Libelle en Libelle lekker.

 • Vakblad "Het Schaap": als lid krijg je 20% korting op de abonnementsprijs

 • EquiTime: een jaarabonnement op het ruiterblad voor 25,25 euro in plaats van 55 euro.   

 • Zomerbrochure Buitentips: halverwege het voorjaar krijg jij samen met het ledenblad, de brochure "Buitentips" in de bus met een handig overzicht van alle actitiviteiten die in de zomer georganiseerd worden.  

 • Nieuwsbrieven op maat: als lid ben je geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kan online inloggen en zelf jouw voorkeuren aanduiden, zo krijg je steeds de berichten die jou weten te boeien! Interesse in onze aparte nieuwsbrieven voor mantelzorgers of diegene voor schapenhouders? Ook hier kan je als lid op intekenen! 

 • Voordelig abonnement op Boer&Tuinder: met Boer&Tuinder haal je wekelijks het land- en tuinbouwnieuws in huis. Als lid Landelijke Gilden kan je je voor een voordeeltarief abonneren. 

Activiteiten

 • Alle activiteiten: in jouw eigen dorp, twee dorpen verder of aan de andere kant van het land? Waar er ook een activiteit van Landelijke Gilden doorgaat, als lid neem je deel aan de activiteiten die jij kiest, dus niet alleen diegene in jouw eigen dorp! 

 • Voor het hele gezin: jouw lidmaatschap geldt voor het hele gezin. Je kan er dus gerust met z'n allen op uittrekken naar een activiteit en geniet dan allemaal van hetzelfde voordelige ledentarief of jullie mogen zelfs gratis deelnemen!

 • Verzekering voor het hele gezin: wanneer je er met het hele gezin op uittrekt naar een activiteit van Landelijke Gilden, is ook het hele gezin verzekerd tijdens de deelname aan de activiteit. Better safe than sorry! 

Korting

 • Adviesdoosjes Bodemkundige Dienst van België: op de website van de Bodemkundige dienst kan je doosjes bestelllen waarmee je een grondstaal naar de dienst kan opsturen. Zij analyseren deze voor jou en geven tips om je bodem/grond/compost te verbeteren. Leden van Landelijke Gilden krijgt 18% korting op deze doosjes. 
 • Museumpas: als lid koop je jouw eerste museumpas eenmalig aan een voordeeltarief. Hiermee krijg je 1 jaar lang toegang tot meer dan 225 musea en tentoonstellingen. Opgelet! Heb je ooit al een museumpas gehad, dan kan je geen gebruik maken van dit voordeel.
 • Lunch Garden: op vertoon van jouw lidkaart geniet je van 10% korting op een maaltijd naar keuze
 • Open Tuinen: als lid geniet je van een voordeeltarief bij het bezoeken van de verschillende Open Tuinen.
 • Plattelandsacademies: onder de noemer van de Plattelandsacademie organiseert Landelijke Gilden boeiende thematische sessies. Als lid krijg je voor een voordeeltarief toegang tot deze sessies, waar vaak gerenommeerde sprekers aan bod komen. 
 • Medisch onderzoek bij Securex: korting op het verplicht onderzoek voor houders van een rijbewijs C, D, CE en DE. 

 

Praktische toelichting verschillende ledenvoordelen

Voordeel Wat houdt het in?  Hoe krijg ik mijn voordeel? 
Knack print + digitaal

35% korting, dat zijn 50 nummers per jaar aan 209 euro in plaats van 322 euro. 

 • Je ontvangt elke week Knack, Knack Weekend en Knack Focus en dit zowel op papier als digitaal 
 • Je krijgt toegang tot de +zone en het archief
 • Je krijgt toegang tot de digitale content (inclusief +artikels) van maar liefst 30 magazines*
 • Je ontvangt een persoonlijke Knack Clubkaart
 • Meer info over het magazine vind je op hun website

Nieuwe abonnee? 
vraag online jouw abonnement aan! 

 

 

Prijsoverzicht

Formule Standaardtarief Voordeeltarief Landelijke Gilden
Knack print + digitaal éénmalige overschrijving 322 euro 209 euro
maandelijkse domiciliëring 26,83 euro 17,42 euro
Knack digitaal éénmalige overschrijving 294 euro 191 euro
domiciliëring 24,50 euro 15,92 euro

 

Eénmalige betaling
Let op! Betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Knack je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 

Domiciliëring
Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na een jaar wordt gekeken of je nog steeds lid bent van Landelijke Gilden. Is dat het geval? Dan wordt het voordeeltarief automatisch verder gezet. Geen lid meer? Dan zal automatisch maandelijks het standaardtarief worden afgehouden in plaats van het voordeeltarief. 

*30 magazines: Knack, Trends, Sport/Voetbalmagazine, Libelle, Flair, Feeling, Plus Magazine, G-Geschiedenis, Libelle Nest, Libelle Lekker, Libelle Mama, DataNews + de Franstalige tegenhangers van deze magazines. 

Knack digitaal

35% korting, dat zijn 50 digitale nummers per jaar aan 191 euro in plaats van 294 euro. 

 • Je ontvangt elke week Knack, Knack Weekend en Knack Focus digitaal 
 • Je krijgt toegang tot de +zone en het archief
 • Je krijgt toegang tot de digitale content (inclusief +artikels) van maar liefst 30 magazines*
 • Je ontvangt een persoonlijke Knack Clubkaart
Libelle 35% korting op een jaarabonnement, dat is een abonnement voor Libelle aan 129 euro per jaar in plaats van 199 euro per jaar. 

Nieuwe abonnee? 
vraag online jouw abonnement aan! 

 

Formule Standaardtarief

Voordeeltarief

Landelijke Gilden

Libelle papier + digitaal éénmalige overschrijving 199 euro 129 euro
maandelijkse domiciliëring 16,58 euro 10,75 euro

 

Eénmalige betaling
Let op! Betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Libelle je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 

Domiciliëring
Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na een jaar wordt gekeken of je nog steeds lid bent van Landelijke Gilden. Is dat het geval? Dan wordt het voordeeltarief automatisch verder gezet. Geen lid meer? Dan zal automatisch maandelijks het standaardtarief worden afgehouden in plaats van het voordeeltarief. 
 

Reeds Libelle-abonnee?
Neem contact op met de abonnementenservice op 078 35 33 13. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Het tarief wordt dan aangepast voor de volgende termijn. 

Libelle Lekker 35% korting op een jaarabonnement, dat is 42,90 euro per jaar in plaats van 66 euro. Je ontvangt dan maandelijks jouw exemplaar van Libelle Lekker

Nieuwe abonnee? 
Vraag online je abonnement aan.

 

Verlenging 
Na een jaar zal de abonnementenservice van Libelle je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!

 

Reeds Libelle Lekker-abonnee?
Neem contact op met de abonnementenservice op 078 35 33 13. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Er worden dan extra nummers aan je abonnement toegevoegd

EquiTime, Het Schaap korting op abonnement Interesse in een abonnement op één van deze specifieke bladen? Stuur een mailtje naar info@landelijkegilden.be en we bezorgen je graag de instructies om van jouw korting te kunnen genieten! 
Boer&Tuinder 60 euro voor een jaarabonnement Je krijgt wekelijks de papieren versie van Boer&Tuinder in de bus. Je kan jouw abonnement online aanvragen
Bodemdoosjes 18% korting

Er zijn verschillende types doosjes. Je bestelt het doosje van jouw voorkeur via de website van de Bodemkundige Dienst van België

De actuele prijzen per doosje vind je terug op de website van de Bodemkundige dienst. Van deze basisprijzen gaat aldus 18% af door gebruik van onderstaande kortingscodes die je aan het einde van je bestelproces kan ingeven. 

Tuindoosje: TLAGI438
Paardendoosje: PLAGI438
Compostdoosje: CLAGI438
Druivendoosje: DLAGI438
Milieuscreening tuin: MTLAG438
Milieuscreening kip: MKLAG438

Museumpas 51 euro in plaats van 59 euro voor een museumpas

De korting is geldig voor de aankoop van jouw eerste museumpas. Hiervoor heb je een persoonlijke code nodig. Je ontving als lid twee kortingscodes in de nieuwsbrief van 24 november 2022. Je bestelt je museumpas online via museumpas.be en vult bij aankoop de kortingscode in. Wil je een tweede museumpas kopen, dan doorloop je het bestelproces opnieuw met je tweede code. Vervolgens registreer je de pas (let op: hiervoor heb je een digitale pasfoto nodig!). 

Heb je geen nieuwsbrief ontvangen (op 24/11), ben je pas lid geworden na die datum of heb je een groter gezin en dus meer dan twee unieke codes nodig? Stuur een mailtje naar info@landelijkegilden.be.  

Lunch Garden 10% korting op een maaltijd naar keuze Wanneer je aan de kassa komt, toon je je lidkaart van Landelijke Gilden en vermeld je dat je recht hebt op de korting voor 'Gilden' 
(de korting zit in het kassasysteem van Lunch Garden onder trefwoord "Gilden". "Landelijke Gilden" was te lang en werd dus noodgedwongen afgekort.) 
Medisch onderzoek Securex

Met ledenkorting kost een geneeskundig onderzoek:

 • mét ogentest: 104 euro
 • zonder ogentest: 78 euro
Meer info over dit voordeel, vind je op de website van Boerenbond. Je kan ook mailen met jouw vraag naar info@landelijkegilden.be

Landbouwers in hoofd- en nevenberoep zijn automatisch lid van de beroepsorganisatie Boerenbond (beroepsreeksen 1 en 2).
Meer info over de diensten en ledenvoordelen van Boerenbond, vind je op de website van Boerenbond.