Menu

Ledenvoordelen

Als lid van Landelijke Gilden maak je deel uit van een toffe bende van plattelandsliefhebbers. Fijne mensen met een voorliefde voor goed eten, fietsen en wandelen, tuinieren, zorgen voor elkaar en voor het dorp, .... en natuurlijk: met een voorliefde voor den (boeren)buiten. 

Als deel van de grootste plattelandsvereniging van Vlaanderen kan jij rekenen op een breed aanbod aan activiteiten waarop jij en je gezin meer dan welkom zijn! Kom erbij, geniet van talrijke vriendschappen én van talrijke ledenvoordelen: 

Leesvoer

 • Ledenblad Buiten: krijg 6 keer per jaar ons ledenblad Buiten in de bus, boordevol interessante plattelandsverhalen, tuintips, boeiende reportages... 

 • Libelle-Nest: samen met ons ledenblad Buiten ontvang je automatisch de Libelle Nest, het beste van 't buitenleven en lifestyle in één magazine. 

 • Knack: als lid van Landelijke Gilden krijg je 38% korting op een jaarabonnement op Knack.  

 • Libelle: leden van Landelijke Gilden krijgen 35% op een jaarabonnement op Libelle

 • Vakblad "Het Schaap": als lid krijg je 20% korting op de abonnementsprijs

 • EquiTime: een jaarabonnement op het ruiterblad voor 25,25 euro in plaats van 55 euro.   

 • Zomerbrochure Buitentips: halverwege het voorjaar krijg jij samen met het ledenblad, de brochure "Buitentips" in de bus met een handig overzicht van alle actitiviteiten die in de zomer georganiseerd worden.  

 • Nieuwsbrieven op maat: als lid ben je geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kan online inloggen en zelf jouw voorkeuren aanduiden, zo krijg je steeds de berichten die jou weten te boeien! Interesse in onze aparte nieuwsbrieven voor mantelzorgers of diegene voor schapenhouders? Ook hier kan je als lid op intekenen! 

 • Voordelig abonnement op Boer&Tuinder: met Boer&Tuinder haal je wekelijks het land- en tuinbouwnieuws in huis. Als lid Landelijke Gilden kan je je voor een voordeeltarief abonneren. 

Activiteiten

 • Alle activiteiten: in jouw eigen dorp, twee dorpen verder of aan de andere kant van het land? Waar er ook een activiteit van Landelijke Gilden doorgaat, als lid neem je deel aan de activiteiten die jij kiest, dus niet alleen diegene in jouw eigen dorp! 

 • Voor het hele gezin: jouw lidmaatschap geldt voor het hele gezin. Je kan er dus gerust met z'n allen op uittrekken naar een activiteit en geniet dan allemaal van hetzelfde voordelige ledentarief of jullie mogen zelfs gratis deelnemen!

 • Verzekering voor het hele gezin: wanneer je er met het hele gezin op uittrekt naar een activiteit van Landelijke Gilden, is ook het hele gezin verzekerd tijdens de deelname aan de activiteit. Better safe than sorry! 

Korting

 • Lunch Garden: op vertoon van jouw lidkaart geniet je van 10% korting op een maaltijd naar keuze
 • De Banier: krijg 6% tot 10% korting bij aankoop van creatieve materialen
 • Open Tuinen: als lid geniet je van een voordeeltarief bij het bezoeken van de verschillende Open Tuinen.
 • Plattelandsacademies: onder de noemer van de Plattelandsacademie organiseert Landelijke Gilden boeiende thematische sessies. Als lid krijg je voor een voordeeltarief toegang tot deze sessies, waar vaak gerenommeerde sprekers aan bod komen. 
 • Medisch onderzoek bij Securex: korting op het verplicht onderzoek voor houders van een rijbewijs C, D, CE en DE. 
 • Toegang tot of korting op de diensten van Boerenbond, zoals zitdagen en juridisch dienstbetoon  

 

Praktische toelichting verschillende ledenvoordelen

Voordeel Wat houdt het in?  Hoe krijg ik mijn voordeel? 
Knack

38% korting, dat zijn 50 nummers per jaar aan 188 euro in plaats van 305 euro. 

 • Je ontvangt elke week Knack, Knack Weekend en Knack Focus en dit zowel op papier als digitaal 
 • Je krijgt toegang tot de +zone en het archief
 • Je ontvangt een persoonlijke Knack Clubkaart

Nieuwe abonnee? 
vraag online jouw abonnement aan! 


Je kan ervoor kiezen om dit abonnement jaarlijks te betalen en betaalt dan in één keer 188 euro (in plaats van 305 euro). Ook domiciliëring is mogelijk, daarbij wordt er 4 x 47 euro van je rekening gehouden (driemaandelijkse afhouding).

Let op! Betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Knack je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!

Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na een jaar vervalt het voordeeltarief, maar de domiciliëring loopt verder. Schrijf dus zeker op je kalender wanneer jouw abonnement een jaar loopt, zo kan je de abonnementenservice van Knack tijdig terug een seintje geven dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent (telefoonnummer 02 467 57 27). Om de privacy van onze leden te garanderen, delen wij immers onze persoonsgegevens niet met de uitgeverij van Knack.


Reeds Knack-abonnee?
Stuur een mailtje naar info@abonnementen.be met vermelding van je abonneenummer en je lidnummer van Landelijke Gilden. Bij verlenging van je abonnement geniet je dan van dezelfde voordelen! 

Libelle 35% korting op een jaarabonnement, dat is een abonnement aan 126,75 euro per jaar in plaats van 195 euro per jaar. 

Nieuwe abonnee? 
vraag online jouw abonnement aan! 

Let op! Kies je voor maandelijkse betaling met domiciliëring? Dan vervalt jouw voordeeltarief na een jaar, zonder verwittiging. Schrijf dus zeker op je kalender wanneer jouw abonnement een jaar loopt, om de Libelle-abonneedienst tijdig terug een seintje te geven dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent! Dit klinkt een beetje omslachtig, maar wij delen als Landelijke Gilden onze lidmaatschapsgegevens niet volledig met Libelle, om de privacy van onze leden te waarborgen. Vandaar dat je bij Libelle jaarlijks opnieuw moet aangeven dat je terug lid van Landelijke Gilden bent! 

 

Reeds Libelle-abonnee?
Neem contact op met de abonnementenservice op 02 467 57 27. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Je abonnement wordt dan aangepast. 

EquiTime, Het Schaap korting op abonnement Interesse in een abonnement op één van deze specifieke bladen? Stuur een mailtje naar info@landelijkegilden.be en we bezorgen je graag de instructies om van jouw korting te kunnen genieten! 
Boer&Tuinder 55 euro voor een jaarabonnement Je krijgt wekelijks de papieren versie van Boer&Tuinder in de bus. Je kan jouw abonnement online aanvragen
Lunch Garden 10% korting op een maaltijd naar keuze Wanneer je aan de kassa komt, toon je je lidkaart van Landelijke Gilden en vermeld je dat je recht hebt op de korting voor 'Gilden' 
(de korting zit in het kassasysteem van Lunch Garden onder trefwoord "Gilden". "Landelijke Gilden" was te lang en werd dus noodgedwongen afgekort.) 
De Banier 6% korting bij aankopen van 100 euro of minder
10% korting bij aankoop van meer dan 100 euro

Toon simpelweg jouw lidkaart van Landelijke Gilden aan de kassa.
Opgelet: 

 • korting geldt enkel op creatieve materialen en dus niet op Chiroproducten, spelmateriaal, workshops, boeken en sterproducten
  • korting geldt niet in de webshop, wel in alle winkels (Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Heist-op-den-Berg, Leuven, Mechelen, Roeselare en Sint-Niklaas) 
Medisch onderzoek Securex

Met ledenkorting kost een geneeskundig onderzoek:

 • mét ogentest: 100 euro
 • zonder ogentest: 75 euro
Meer info over dit voordeel, vind je op de website van Boerenbond. Je kan ook mailen met jouw vraag naar info@landelijkegilden.be
Diensten Boerenbond

Gratis toegang tot de zitdagen van Boerenbond
Eenmalige korting van 75 euro (excl. BTW) bij juridisch advies door Boerenbond geleverd

Meer info over de diensten van Boerenbond, vind je bij de ledenvoordelen van Boerenbond.