Lid worden van Landelijke Gilden?

Dat levert op!

Als lid van Landelijke Gilden maak je deel uit van een toffe bende van plattelandsliefhebbers. Fijne mensen met een voorliefde voor goed eten, fietsen en wandelen, tuinieren, zorgen voor elkaar en voor het dorp, .... en natuurlijk: met een voorliefde voor den (boeren)buiten.

Als deel van de grootste plattelandsvereniging van Vlaanderen kan jij rekenen op een breed aanbod aan activiteiten waarop jij en je gezin meer dan welkom zijn! Daarnaast geniet je van heel wat vaste en tijdelijke voordelen die we hieronder voor jou verzamelden.

Leesvoer

Fan van magazines? Welkom!

Dankzij ons eigen ledenmagazine, partnerblad Libelle Nest en voordelen op verschillende andere tijdschriften, ben jij zeker van een boeiende portie leesvoer op je salontafel!

Ledenblad Buiten

Je krijgt 6 keer per jaar ons ledenblad Buiten in de bus, boordevol interessante plattelandsverhalen, boeiende reportages... 

Libelle Nest

Samen met ons ledenblad Buiten ontvang je automatisch de Libelle Nest, het beste van 't buitenleven en lifestyle in één magazine. 

Knack

Als lid van Landelijke Gilden krijg je minstens 35% korting op een jaarabonnement op Knack. 

35% korting, dat zijn 50 nummers per jaar aan 209 euro in plaats van 322 euro. 

 • Je ontvangt elke week Knack, Knack Weekend en Knack Focus en dit zowel op papier als digitaal
 • Je krijgt toegang tot de +zone en het archief
 • Je krijgt toegang tot de digitale content (inclusief +artikels) van maar liefst 30 magazines*
 • Je ontvangt een persoonlijke Knack Clubkaart
 • Meer info over het magazine vind je op hun website

Nieuwe abonnee? Vraag hier online jouw abonnement aan. 

Prijsoverzicht 

FormuleStandaardtariefVoordeeltarief Landelijke Gilden
Knack print + digitaaléénmalige overschrijving322 euro209 euro
maandelijkse domiciliëring31,25 euro17,42 euro
Knack digitaaléénmalige overschrijving294 euro191 euro
domiciliëring24,50 euro15,92 euro

 

Opmerkingen

 • Eénmalige betaling: betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Knack je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 • Domiciliëring

  Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na dat jaar aan voordeeltarief zal het maandelijks tarief verhoogd worden en dien je opnieuw aan te tonen dat je nog steeds lid bent van Landelijke Gilden om van het voordeeltarief te genieten. 

  *30 magazines: Knack, Trends, Sport/Voetbalmagazine, Libelle, Flair, Feeling, Plus Magazine, G-Geschiedenis, Libelle Nest, Libelle Lekker, Libelle Mama, DataNews + de Franstalige tegenhangers van deze magazines. 

Libelle

Leden van Landelijke Gilden krijgen 35% korting op een jaarabonnement op Libelle, dat is een abonnement voor Libelle aan 132 euro per jaar in plaats van 204 euro per jaar. 

Nieuwe abonnee? Vraag hier online jouw abonnement aan!

FormuleStandaardtarief

Voordeeltarief

Landelijke Gilden

Libelle papier + digitaaléénmalige overschrijving204 euro132 euro
maandelijkse domiciliëring17 euro11 euro

Opmerkingen:

 • Eénmalige betaling: betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Libelle je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 • Domiciliëring: Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na dat jaar aan voordeeltarief zal het maandelijks tarief verhoogd worden en dien je opnieuw aan te tonen dat je nog steeds lid bent van Landelijke Gilden om van het voordeeltarief te genieten. 
 • Reeds Libelle-abonnee? Neem contact op met de abonnementenservice op 078 35 33 13. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Het tarief wordt dan aangepast voor de volgende termijn. 

Libelle Lekker

Leden van Landelijke Gilden krijgen 35% korting op een jaarabonnement op Libelle Lekker, dat is 42,90 euro per jaar in plaats van 66 euro. Je ontvangt dan maandelijks jouw exemplaar van Libelle Lekker.

Nieuwe abonnee? Vraag online je abonnement aan.

Opmerkingen:

 • Verlenging: na een jaar zal de abonnementenservice van Libelle je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 • Reeds Libelle Lekker-abonnee? Neem contact op met de abonnementenservice op 078 35 33 13. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Er worden dan extra nummers aan je abonnement toegevoegd

Vakblad 'Het Schaap'

Als lid van Landelijke Gilden krijg je 20% korting op de abonnementsprijs.

Interesse in een abonnement op dit vakblad? Alle info over het vakblad en hoe je dit kan aanvragen, vind je hier

EquiTime

Een jaarabonnement op het ruiterblad voor 35 euro in plaats van 59,50 euro.

Interesse in een abonnement op dit vakblad? Stuur een mailtje naar info@landelijkegilden.be en we bezorgen je graag de instructies om van jouw korting te kunnen genieten!

Zomerbrochure Buitentips

Halverwege het voorjaar krijg jij samen met het ledenblad, de brochure "Buitentips" in de bus met een handig overzicht van alle activiteiten die in de zomer georganiseerd worden. 

Nieuwsbrieven op maat

Als lid ben je geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kan online inloggen en zelf jouw voorkeuren aanduiden, zo krijg je steeds de berichten die jou weten te boeien! Interesse in onze aparte nieuwsbrieven voor mantelzorgers of diegene voor schapenhouders? Ook hier kan je als lid op intekenen! 

Boer&Tuinder

Met Boer&Tuinder haal je wekelijks het land- en tuinbouwnieuws in huis. Als lid Landelijke Gilden kan je je voor een voordeeltarief van 66 euro per jaar abonneren. Je krijgt dan wekelijks de papieren versie van Boer&Tuinder in de bus. Je kan jouw abonnement online aanvragen

Kortingen

Tijdelijke én vaste voordelen

Met je lidkaart van Landelijke Gilden geniet je van een aantal vaste voordelen en tijdelijke promo's, bv. op toegangsprijzen van evenementen. Het meest actuele overzicht van de voordelen vind je hieronder!

Activiteitenaanbod

Als lid geniet van je vaak van een voordeeltarief op de activiteiten van onze lokale afdelingen.

Je lidkaart geldt bovendien:

 • Voor alle activiteiten: in jouw eigen dorp, twee dorpen verder of aan de andere kant van het land? Waar er ook een activiteit van Landelijke Gilden doorgaat, als lid neem je deel aan de activiteiten die jij kiest - dus niet alleen die in eigen dorp!
 • Voor het hele gezin: jouw lidmaatschap geldt voor het hele gezin. Je kan er dus gerust met z'n allen op uittrekken naar een activiteit en geniet dan allemaal van hetzelfde voordelige ledentarief of jullie mogen zelfs gratis deelnemen!
 • Als verzekering voor het hele gezin: wanneer je er met het hele gezin op uittrekt naar een activiteit van Landelijke Gilden, is ook het hele gezin verzekerd tijdens de deelname aan de activiteit. Better safe than sorry! 

Adviesdoosjes Bodemkundige Dienst van België

Op de website van de Bodemkundige dienst kan je doosjes bestelllen waarmee je een grondstaal naar de dienst kan opsturen. Zij analyseren deze voor jou en geven tips om je bodem/grond/compost te verbeteren. Leden van Landelijke Gilden krijgt 18% korting op deze doosjes. 

Er zijn verschillende types doosjes. Je bestelt het doosje van jouw voorkeur via de website van de Bodemkundige Dienst van België

De actuele prijzen per doosje vind je terug op de website van de Bodemkundige dienst. Van deze basisprijzen gaat aldus 18% af door gebruik van onderstaande kortingscodes die je aan het einde van je bestelproces kan ingeven. 

Tuindoosje: TLAGI438
Paardendoosje: PLAGI438
Compostdoosje: CLAGI438
Druivendoosje: DLAGI438
Milieuscreening tuin: MTLAG438
Milieuscreening kip: MKLAG438

Museumpas

Als lid koop je jouw eerste museumpas eenmalig aan een voordeeltarief. Hiermee krijg je 1 jaar lang toegang tot meer dan 225 musea en tentoonstellingen. Opgelet! Heb je ooit al een museumpas gehad, dan kan je geen gebruik maken van dit voordeel.

De korting is geldig voor de aankoop van jouw eerste museumpas. Hiervoor heb je een persoonlijke code nodig. We mailden al onze leden eind 2022 deze persoonlijk code. Ben je toen niet op dit aanbod ingegaan, ben je pas lid geworden na die datum of heb je een groter gezin en dus meer dan twee unieke codes nodig? Stuur een mailtje naar info@landelijkegilden.be.  

Met die code bestel je jouw je museumpas online via museumpas.be en vul je bij aankoop de kortingscode in. Wil je een tweede museumpas kopen, dan doorloop je het bestelproces opnieuw met je tweede code. Vervolgens registreer je de pas (let op: hiervoor heb je een digitale pasfoto nodig!). 

Lunch Garden

Op vertoon van jouw lidkaart geniet je van 10% korting op een maaltijd naar keuze. 

Wanneer je aan de kassa komt, toon je je lidkaart van Landelijke Gilden en vermeld je dat je recht hebt op de korting voor 'Gilden' 
(de korting zit in het kassasysteem van Lunch Garden onder trefwoord "Gilden". "Landelijke Gilden" was te lang en werd dus noodgedwongen afgekort.) 

Open tuinen

 Als lid geniet je van een voordeeltarief bij het bezoeken van de verschillende Open Tuinen.

Medisch onderzoek bij Securex

Korting op het verplicht onderzoek voor houders van een rijbewijs C, D, CE en DE. Met ledenkorting kost een geneeskundig onderzoek:

 • mét ogentest: 104 euro
 • zonder ogentest: 78 euro

Meer info over dit voordeel, vind je op de website van Boerenbond. Je kan ook mailen met jouw vraag naar info@landelijkegilden.be

Gallo-Romeins Museum te Tongeren

Van oktober 2023 tot 2 juni 2024 genieten leden van Landelijke Gilden van het voordeeltarief van 5 euro (i.p.v. 8 euro) op vertoon van hun lidkaart. Kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaren betalen 1 euro. 

Heb je een Museumpas (zie andere ledenvoordelen), dan is toegang tot het museum gratis!

Jumping Mechelen: Kids Day en Jumping Mechelen Feest

Als lid van Landelijke Gilden betaal je:

 • 15 euro per ticket voor de Kids Day sessie 1B - inclusief parking! (normaal tarief: 24 euro per ticket + 10 euro voor parkingticket)
 • 17 euro per ticket voor Jumping Mechelen Feest, parking apart bij te boeken (normaal tarief: 24 euro per ticket)

Alle info over dit voordeel + link naar de ticketverkoop via: landelijkegilden.be/jumpingmechelen.

MyComfort24

MyComfort24 is dé Belgische webshop voor ondergoed, sokken, pyjama’s, homewear, beddengoed en badtextiel. Bij dit 100% Belgisch onderdeel van de Colruyt Group kan je kiezen uit meer dan 100 topmerken. Leden van Landelijke Gilden krijgen vanaf nu tot eind december 2023 op MyComfort24.be een korting van € 10 bij een aankoop van € 35. Gebruik hiervoor de promotiecode die je terugvindt op het prikbord (p. 5) van ledenblad Buiten. Geen Buiten meer in huis? Stuur een mailtje met je lidnummer naar info@landelijkegilden.be om de promocode te ontvangen.

Je kan slechts één keer de korting genieten. Ze is niet geldig op oranje prijzen en niet combineerbaar met andere acties.

Winter in Damme

2 euro korting op de toegangsprijs van Winter in Damme (van 21/12 - 7/1) op vertoon van je lidkaart Landelijke Gilden aan de inkom. Je geniet er van prachtige bloemenpracht van Frederiek Van Pamel die de oude site van het Sint-Janshospitaal in Damme siert.