Lid worden van Landelijke Gilden?

Dat levert op!

Als lid van Landelijke Gilden maak je deel uit van een toffe bende van plattelandsliefhebbers. Fijne mensen met een voorliefde voor goed eten, fietsen en wandelen, tuinieren, zorgen voor elkaar en voor het dorp, .... en natuurlijk: met een voorliefde voor den (boeren)buiten.

Als deel van de grootste plattelandsvereniging van Vlaanderen kan jij rekenen op een breed aanbod aan activiteiten waarop jij en je gezin meer dan welkom zijn! Daarnaast geniet je van heel wat vaste en tijdelijke voordelen die we hieronder voor jou verzamelden.

Leesvoer

Fan van magazines? Welkom!

Dankzij ons eigen ledenmagazine, partnerblad Libelle Nest en voordelen op verschillende andere tijdschriften, ben jij zeker van een boeiende portie leesvoer op je salontafel!

Ledenblad Buiten

Je krijgt 6 keer per jaar ons ledenblad Buiten in de bus, boordevol interessante plattelandsverhalen, boeiende reportages... 

Libelle Nest

Samen met ons ledenblad Buiten ontvang je automatisch de Libelle Nest, het beste van 't buitenleven en lifestyle in één magazine. 

Knack

Als lid van Landelijke Gilden krijg je minstens 35% korting op een jaarabonnement op Knack. 

35% korting, dat zijn 50 nummers per jaar aan 209 euro in plaats van 322 euro. 

 • Je ontvangt elke week Knack, Knack Weekend en Knack Focus en dit zowel op papier als digitaal
 • Je krijgt toegang tot de +zone en het archief
 • Je krijgt toegang tot de digitale content (inclusief +artikels) van maar liefst 30 magazines*
 • Je ontvangt een persoonlijke Knack Clubkaart
 • Meer info over het magazine vind je op hun website

Nieuwe abonnee? Vraag hier online jouw abonnement aan. 

Prijsoverzicht 

FormuleStandaardtariefVoordeeltarief Landelijke Gilden
Knack print + digitaaléénmalige overschrijving322 euro209 euro
maandelijkse domiciliëring31,25 euro17,42 euro
Knack digitaaléénmalige overschrijving294 euro191 euro
domiciliëring24,50 euro15,92 euro

 

Opmerkingen

 • Eénmalige betaling: betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Knack je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 • Domiciliëring

  Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na dat jaar aan voordeeltarief zal het maandelijks tarief verhoogd worden en dien je opnieuw aan te tonen dat je nog steeds lid bent van Landelijke Gilden om van het voordeeltarief te genieten. 

  *30 magazines: Knack, Trends, Sport/Voetbalmagazine, Libelle, Flair, Feeling, Plus Magazine, G-Geschiedenis, Libelle Nest, Libelle Lekker, Libelle Mama, DataNews + de Franstalige tegenhangers van deze magazines. 

Libelle

Leden van Landelijke Gilden krijgen 35% korting op een jaarabonnement op Libelle, dat is een abonnement voor Libelle aan 132 euro per jaar in plaats van 204 euro per jaar. 

Nieuwe abonnee? Vraag hier online jouw abonnement aan!

FormuleStandaardtarief

Voordeeltarief

Landelijke Gilden

Libelle papier + digitaaléénmalige overschrijving204 euro132 euro
maandelijkse domiciliëring17 euro11 euro

Opmerkingen:

 • Eénmalige betaling: betaalde jij je abonnement in één keer? Dan zal de abonnementenservice van Libelle je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 • Domiciliëring: Ging jij een abonnement met domiciliëring aan? Dan zal je een jaar lang het voordeeltarief betalen. Na dat jaar aan voordeeltarief zal het maandelijks tarief verhoogd worden en dien je opnieuw aan te tonen dat je nog steeds lid bent van Landelijke Gilden om van het voordeeltarief te genieten. 
 • Reeds Libelle-abonnee? Neem contact op met de abonnementenservice op 078 35 33 13. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Het tarief wordt dan aangepast voor de volgende termijn. 

Libelle Lekker

Leden van Landelijke Gilden krijgen 35% korting op een jaarabonnement op Libelle Lekker, dat is 42,90 euro per jaar in plaats van 66 euro. Je ontvangt dan maandelijks jouw exemplaar van Libelle Lekker.

Nieuwe abonnee? Vraag online je abonnement aan.

Opmerkingen:

 • Verlenging: na een jaar zal de abonnementenservice van Libelle je verwittigen dat jouw abonnement ten einde loopt en je vragen dit te vernieuwen. Vergeet bij het vernieuwen niet te vermelden dat je nog steeds lid van Landelijke Gilden bent, alleen dan geniet je opnieuw van het voordeeltarief!
 • Reeds Libelle Lekker-abonnee? Neem contact op met de abonnementenservice op 078 35 33 13. Hou je abonneenummer en je lidnummer bij de hand en vermeld beide aan de telefoon. Er worden dan extra nummers aan je abonnement toegevoegd

Vakblad 'Het Schaap'

Als lid van Landelijke Gilden krijg je 20% korting op de abonnementsprijs.

Interesse in een abonnement op dit vakblad? Alle info over het vakblad en hoe je dit kan aanvragen, vind je hier

EquiTime

Een jaarabonnement op het ruiterblad voor 35 euro in plaats van 59,50 euro.

Interesse in een abonnement op dit vakblad? Stuur een mailtje naar info@landelijkegilden.be en we bezorgen je graag de instructies om van jouw korting te kunnen genieten!

Zomerbrochure Buitentips

Halverwege het voorjaar krijg jij samen met het ledenblad, de brochure "Buitentips" in de bus met een handig overzicht van alle activiteiten die in de zomer georganiseerd worden. 

Nieuwsbrieven op maat

Als lid ben je geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kan online inloggen en zelf jouw voorkeuren aanduiden, zo krijg je steeds de berichten die jou weten te boeien! Interesse in onze aparte nieuwsbrieven voor mantelzorgers of diegene voor schapenhouders? Ook hier kan je als lid op intekenen! 

Boer&Tuinder

Met Boer&Tuinder haal je wekelijks het land- en tuinbouwnieuws in huis. Als lid Landelijke Gilden kan je je voor een voordeeltarief van 66 euro per jaar abonneren. Je krijgt dan wekelijks de papieren versie van Boer&Tuinder in de bus. Je kan jouw abonnement online aanvragen

Kortingen

Tijdelijke én vaste voordelen

Met je lidkaart van Landelijke Gilden geniet je van een aantal vaste voordelen en tijdelijke promo's, bv. op toegangsprijzen van evenementen. Het meest actuele overzicht van de voordelen vind je hieronder!

Foodbag

Foodbag is dé Belgische maaltijdbox. Met elke week 35 heerlijke recepten met lokale producten, gratis bij je thuis bezorgd. Leden van Landelijke Gilden krijgen € 60 welkomstkorting en 10% getrouwheidskorting.Alle info over de te gebruiken kortingscodes vind je op deze webpagina

MyComfort24

Over MyComfort24

MyComfort24 is jouw online textielspecialist in ondergoed, sokken, zwembroeken, pyjama's, homewear, beddengoed & badtextiel. Maak je keuze uit meer dan 100 topmerken waarbij kwaliteit & comfort primeert. Daarnaast geniet je van een supersnelle levering. Voor 14u besteld? Volgende werkdag geleverd bij jou thuis, in een afhaalpunt of in een pakjesautomaat.

De webshop scoort bovendien 9,3 op klantentevredenheid en helpt je graag met advies en vragen. 

MyComfort24 is bovendien 100% Belgisch & maakt deel uit van Colruyt Group.

Hoe gebruik je de -10% code?

 • Ga naar www.mycomfort24.be
 • Stop de gewenste artikelen in jouw winkelmandje
 • Geef daar jouw de code: LG10MYC24 in om jouw 10% korting te zien verschijnen

Voorwaarden

Met deze promotiecode geniet je van 10% op jouw bestelling bij MyComfort24. Deze code is geldig op het volledige assortiment. Niet geldig op oranje prijzen en niet cumuleerbaar met andere acties. De code is geldig tot en met 31 december 2024.

Activiteitenaanbod

Als lid geniet van je vaak van een voordeeltarief op de activiteiten van onze lokale afdelingen.

Je lidkaart geldt bovendien:

 • Voor alle activiteiten: in jouw eigen dorp, twee dorpen verder of aan de andere kant van het land? Waar er ook een activiteit van Landelijke Gilden doorgaat, als lid neem je deel aan de activiteiten die jij kiest - dus niet alleen die in eigen dorp!
 • Voor het hele gezin: jouw lidmaatschap geldt voor het hele gezin. Je kan er dus gerust met z'n allen op uittrekken naar een activiteit en geniet dan allemaal van hetzelfde voordelige ledentarief of jullie mogen zelfs gratis deelnemen!
 • Als verzekering voor het hele gezin: wanneer je er met het hele gezin op uittrekt naar een activiteit van Landelijke Gilden, is ook het hele gezin verzekerd tijdens de deelname aan de activiteit. Better safe than sorry! 

Adviesdoosjes Bodemkundige Dienst van België

Op de website van de Bodemkundige dienst kan je doosjes bestelllen waarmee je een grondstaal naar de dienst kan opsturen. Zij analyseren deze voor jou en geven tips om je bodem/grond/compost te verbeteren. Leden van Landelijke Gilden krijgt 15% korting op deze doosjes. 

Er zijn verschillende types doosjes. Je bestelt het doosje van jouw voorkeur via de website van de Bodemkundige Dienst van België

De actuele prijzen per doosje vind je terug op de website van de Bodemkundige dienst. Van deze basisprijzen gaat aldus 15% af door gebruik van onderstaande kortingscodes die je aan het einde van je bestelproces kan ingeven. 

Tuindoosje: TLAGI438
Paardendoosje: PLAGI438
Compostdoosje: CLAGI438
Druivendoosje: DLAGI438
Milieuscreening tuin: MTLAG438
Milieuscreening kip: MKLAG438

Lunch Garden

Op vertoon van jouw lidkaart geniet je van 10% korting op een maaltijd naar keuze. 

Wanneer je aan de kassa komt, toon je je lidkaart van Landelijke Gilden en vermeld je dat je recht hebt op de korting voor 'Gilden' 
(de korting zit in het kassasysteem van Lunch Garden onder trefwoord "Gilden". "Landelijke Gilden" was te lang en werd dus noodgedwongen afgekort.) 

Open tuinen

 Als lid geniet je van een voordeeltarief bij het bezoeken van de verschillende Open Tuinen.

Medisch onderzoek bij Securex

Korting op het verplicht onderzoek voor houders van een rijbewijs C, D, CE en DE. Met ledenkorting kost een geneeskundig onderzoek:

 • mét ogentest: 104 euro
 • zonder ogentest: 78 euro

Meer info over dit voordeel, vind je op de website van Boerenbond. Je kan ook mailen met jouw vraag naar info@landelijkegilden.be

Expo 'De oudheid in kleur' in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren

Van oktober 2023 tot 1 september 2024 genieten leden van Landelijke Gilden bij aankoop van tickets voor deze expo van het voordeeltarief van 5 euro (i.p.v. 8 euro) op vertoon van hun lidkaart. Kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaren betalen 1 euro. Opgelet, deze korting geldt enkel voor deze specifieke tentoonstelling en geeft geen toegang tot andere tentoonstellingen in het museum.

Expo 'Aan tafel' in Abdij van Park te Heverlee

In de nieuwe tentoonstelling 'Aan tafel' belicht museum PARCUM de eetregels, -gewoontes en tradities bij moslims, joden en christenen. Schuif mee aan tafel en ontdek het verhaal achter de matzes, de strijd tussen carnaval en vasten en de betekenis van het Zamzam water.
Met je dagticket kan je ook het hart van de Abdij bezoeken. Je treedt er in de voetsporen van de paters en ontdekt de geschiedenis van de best bewaarde abdijsite van West-Europa, aan de rand van Leuven, midden in het groen.
Een wandeling door het domein en een stop in de museumshop, de hoevewinkel en de brasserie maakt jouw dag compleet.

Waar? Abdij van Park 7, 3001 Leuven 
Wanneer? van 21 april tot 20 oktober 2024 
Prijs? € 10 i.p.v. € 12 voor een dagticket, op vertoon van lidkaart
Info? parcum.be
 

Musicalspektakel Jeanne d’Arc

Kasteel de Merode in Westerlo vormt het sprookjesachtige decor voor een adembenemend musicalspektakel rond de figuur van Jeanne d’Arc. Met indrukwekkende decors, krachtige symfonische muziek en het kasteel uit de14de eeuw op de achtergrond, zit je in een betoverende omgeving die perfect past bij het epische verhaal van deze legendarische Franse heldin, opgeklommen van boerenmeisje tot legeraanvoerder.

Waar? Kasteel de Merode in Westerlo
Wanneer? 15, 16 en 17 augustus om 20.45 uur
Prijs? van € 45,95 tot € 84,95 - parking in de buurt van het kasteeldomein
Korting? 10 % op alle tickets 
Tickets? via historalia.be; klik boven de soorten en de prijs van de kaarten op ‘Promotiecode’, vul JDALG in en druk op de knop ‘Valideer’