Menu

Terug naar Campagnes >Plattelandskost

Plattelandskost

Met trots lanceren we een klein, maar uniek kookboekje, ‘Plattelandskost’. Het bundelt 16 originele Vlaamse plattelandsgerechten uit de lokale afdelingen, vaak met streekeigen producten als ingrediënt. Niet alleen de recepten, maar ook de bijbehorende verhalen, laten je letterlijk en figuurlijk proeven van ons platteland. Eén van de gelegenheidskoks is Wim Ballieu. Hij serveert ons zijn tomatenbal met stoemp. Ontdek zijn, maar ook de 15 andere recepten in ‘Plattelandskost’. Voor amper 2 euro te bestellen via ons bestelformulier.

Plattelandskost

Samen eten en drinken leidt vaak tot leuke gesprekken en gezellige momenten. Koken staat dan ook op zowat elk activiteitenprogramma van onze 260 lokale afdelingen. Levensgenieters als we zijn, is koken een dankbaar instrument om letterlijk te proeven van het platteland.

Met het boekje ‘Plattelandskost’ vertalen we onze werking in een concreet product. Het boekje bundelt 16 originele Vlaamse plattelandsgerechten uit enkele lokale afdelingen, van hapje tot dessert. Een kookboekje, gemaakt door en voor de leden en natuurlijk ook voor elke andere liefhebber van originele, eenvoudig te bereiden gerechten.

Een recept van Wim Ballieu

Wim Ballieu, tv-kok en beheerder van Balls & Glory, past perfect in dit concept. Met eerlijke producten van de boerderij en met zijn originele en creatieve inbreng, maakt hij een smakelijk plattelandsproduct dat ook geapprecieerd wordt in de stad. Met zijn voeling voor de werking van Landelijke Gilden, het plezier dat hij beleeft wanneer hij mensen aan lange tafels samenzet  en laat genieten van eerlijke kost, maakt dat we zijn Balls & Glory-recept graag toevoegen aan deze lekkere selectie.

Op zoek naar een klein cadeautje?

Plattelandskost kost slechts 2 euro (verzending inbegrepen) en kan je bestellen via het bestelformulier.

Smaakt het naar meer?

‘Plattelandskost’ bundelt nu 16 recepten. Ongetwijfeld kriebelt het om de recepten uit te proberen of zelfs om je eigen origineel recept toe te voegen aan de bundel. ‘Plattelandskost’ mag zeker groeien!

  • Sluit je aan bij de Facebookgroep Plattelandskost en deel je ervaringen met de recepten.
  • Maak Plattelandskost mee bekend en deel je ervaringen met 'Plattelandskost' openbaar op social media en vermeld #Plattelandskost.
  • Heb je zelf een recept dat aansluit bij de geest van de publicatie (eenvoudig, ingrediënten van bij ons)? Stuur je recept, een foto en het bijbehorend verhaal op naar carine.santermans@landelijkegilden.be of post het in de Facebookgroep Plattelandskost.

Op deze pagina zullen we regelmatig nieuwe recepten en inspiratie posten.