Want tuinieren is plezant!

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen wroeten in de tuin, zaadjes zien groeien tot een heerlijke vrucht, zorg dragen voor jonge plantjes, bloemen en vlinders observeren, pieren en duizendpoten tellen... Allemaal dingen die kinderen aanspreken.

Starten met een schooltuin

Elke schooltuin is uniek

De ene school zal wat aarzelend beginnen, de andere school heeft een tuinteam met grootse plannen. Sommige jonge tuiniers staan al te trappelen om de tuin op te ruimen, compost te voeren of graafwerken te doen. Andere leerlingen verwonderen zich over dat gekke experiment van hun juf of meester.

Lokale afdelingen van Landelijke Gilden zetten graag hun schouders onder een schooltuin. Of liever, ze steken hun spade in de grond en kiemen de aardappelen voor. Zo een begeleider met wat tuinervaring is best handig als je start met schooltuinieren. Spreek deze vrijwilligers gerust aan. Hebben ze geen groene vingers? Informeer dan of ze geen andere vaardigheid hebben die van pas komt, zoals koken of composteren.

Aan de slag met een schooltuin

Tuinieren met je klas begint bij ons!

Werk je samen met een Landelijke Gilde? Wij ondersteunen!
Contacteer de afdeling in je dorp en zet een samenwerking op poten.
Vanaf 15 september tot 31 december kan je aanmelden voor de campagne van 2024.
De inschrijving verloopt via de afdeling.

Campagne 2023

Dit voorjaar gaan 48 scholen en evenveel landelijke gilden samen aan de slag om te spitten, te zaaien en te planten. Elke schooltuin is uniek net zoals de manier van samenwerken. Zo kan het gebeuren dat er ook getimmerd en geknutseld wordt. Alle schooltuiniers hopen op een zacht en zonnig voorjaar met af en toe een beetje regen. Dan kunnen ze proeven hoe verse aardappelen in het echt smaken. 

Samen bezig in de schooltuin

Meer info over de schooltuin?